Gemeente Boekel


Zout bijna op: Gemeente Boekel strooit minder

Zoals u wellicht uit de landelijke media heeft vernomen is de voorraad strooizout van zoutleverancier Eurosalt nagenoeg op. Daardoor wordt de leverantie van het strooizout aan gemeenten de komende weken stopgezet. Van de eerder bestelde hoeveelheid zout is helaas maar eenderde geleverd. Prioriteit wordt gegeven aan Rijkswaterstaat en de provincies.

Dat heeft ook voor Boekel gevolgen. Ons strooischema is sinds 6 januari aangepast. Alleen de A-route (doorgaande wegen) wordt nog gestrooid en dat doen we dan ook beperkt. In de woonwijken en op binnenwegen wordt niet meer gestrooid. De nadruk ligt echt op de doorgaande wegen. Met deze aanpassing kunnen we, bij gemiddeld winterweer, nog ruim een week vooruit met onze zoutvoorraad.

Op donderdag 7 januari heeft wethouder Ketelaars van vier leerlingen van de Octopus een petitie met 130 handtekeningen ontvangen. Hiermee wilden zij vragen om de fietspaden bij de peuterspeelzaal, Octopus en Uilenspiegel te strooien. De wethouder heeft ze helaas uit moeten leggen dat dit niet mogelijk is. Ook gaf de wethouder aan dat hij hoopt dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en zijn eigen straat mee helpt sneeuw- en ijsvrij te houden.

Als er weer voldoende strooizout voorradig is zal de gemeente weer overschakelen op het normale schema.