Gemeente Doetinchem

Persbericht, 8 januari 2010

Wethouders in gesprek met bewoners over verkeer Doetinchem Noord

Grote belangstelling voor Rondetafelgesprekken

Maandag 11 en donderdag 14 januari gaan wethouders van de gemeente Doetinchem in gesprek met bewoners over de verkeerssituatie in Doetinchem-Noord. Aan de uitnodiging van wethouder L. van der Meijs van verkeer wordt ruimschoots gehoor gegeven. Dit blijkt uit de aanmeldingen voor deze zogenoemde rondetafelgesprekken. Naar verwachting nemen aan beide avonden telkens circa 240 mensen deel.

Het college wil begin maart een plan gereed hebben voor de aanpak van de verkeerssituatie in Doetinchem-Noord. Dit omdat de verkeersveiligheid in het gebied van de Haareweg en de Kruisbergseweg steeds meer als problematisch wordt ervaren. Deze week maakte de gemeente voornemens bekend om de problemen aan te pakken. Daarbij denkt het gemeentebestuur aan het versneld aanleggen van een westelijke randweg en een aantal verkeersmaatregelen op de korte termijn in het gebied van de twee wegen.

Inspraak
De voornemens vormen de basis voor de rondetafelgesprekken van komende week. De wethouders willen reacties en mogelijke alternatieven van de bewoners vernemen. Dit om de planvorming beter af te stemmen op de wensen die in Doetinchem-Noord leven. Deelnemers krijgen in een rondetafelgesprek de gelegenheid om in groepen met een wethouder over de eigen ideeën te spreken en mogelijke alternatieven vervolgens uit te werken. De reacties en ideeën nemen de wethouders mee in hun plannen voor de verbetering van de verkeerssituatie.

Drukke inloopavond
De informatie-inloopavond die gisteren in het Hart van Doetinchem plaatsvond, was druk bezocht. Ruim 325 mensen lieten zich informeren over de voornemens van het gemeentebestuur. De grote belangstelling heeft de gemeente vandaag doen besluiten voor de rondetafelgesprekken uit te wijken naar het stadhuis. Alle aanmeldingen ontvangen vandaag een bevestiging van hun deelname.