Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 10 januari 2010

Motorbond kiest opvallende prijswinnaars

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft een vrouw de hoogste onderscheiding in de motorwereld ontvangen. Zijspanpassagiere Nathalie Matthijssen viel deze eer te beurt, want samen met haar broer William kreeg zij door de KNMV de prestigieuze Hans de Beaufortbeker uitgereikt. Het Drentse duo Matthijssen/Matthijssen heeft de laatste jaren met hun zijspancombinatie een stevig stempel gedrukt op de internationale grasbaanwereld. Zowel in 2007 als in 2009 behaalden ze de Europese titel. Met vijf nationale kampioenschappen was men ook op de Nederlandse grasbanen onaantastbaar.

Op Sportcentrum Papendal werd ook een overhandigd aan een niet-motorsporter die zich uitermate verdienstelijk heeft gemaakt voor de motorwereld. Ger Koopmans, Tweede Kamerlid van het CDA, werd onderscheiden voor zijn inzet voor de gemotoriseerd sport. Zijn motto luidt: "In een land waar ruimte is voor stilte, moet ook zeker ruimte zijn voor geluidssport." Koopmans heeft contacten gelegd met provincies, departementen en met defensie, waardoor de KNMV zich verzekerd wist van politieke steun op het hoogste niveau.

De aanmoedigingsprijs voor jong motorsporttalent werd toegekend aan de 17-jarige wegracecoureur Michael van de Mark, die daarmee in de voetsporen trad van motocrosser Jeffrey Herlings . Van der Mark, afkomstig uit Rotterdam, kreeg al twee keer een wildcard voor de Dutch TT in Assen en werd even zo vaak nationaal kampioen in de 125cc klasse.

De Motor Club Eenrum tenslotte kreeg een bijzondere onderscheiding als organisator van internationale grasbaanraces, waaronder het Wereldkampioenschap Langbaan voor landenteams in 2009.

(Fotobijschrift)
Vier opvallende bekerwinnaars tijdens de KNMV Kampioenshuldiging in Papendal, met v.l.n.r.: Nathalie Matthijssen, William Matthijssen, Ger Koopmans en Anjo Bakker (MC Eenrum)