Nivel


Els Borst neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

11 januari 2010 | Dr. Els Borst heeft afscheid genomen als voorzitter en prof. dr. Bert Schadé als lid van de Raad van Toezicht van het NIVEL. Het NIVEL dankt beiden voor hun grote inzet.

Na haar ministerschap werd mevrouw dr. Els Borst-Eilers in november 2002 voorzitter van het Algemeen Bestuur van het NIVEL en na de wijziging van de bestuursstructuur werd ze voorzitter van de Raad van Toezicht. In Els Borst had het NIVEL een voorzitter die een grote wetenschappelijke belangstelling verenigde met bestuurlijk inzicht en een groot maatschappelijk en politiek netwerk. Zij stond de directie met raad en daad bij en was een ware ambassadeur. Tijdens haar voorzitterschap zijn de relaties met het Ministerie van VWS opnieuw gedefinieerd in meerjarenafspraken en kreeg het NIVEL officieel een plek in de kennisinfrastructuur van VWS. Per 1 januari 2010 is Els Borst teruggetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht.

Prof. dr. Bert Schadé was sinds september 2001 lid van het Algemeen Bestuur van het NIVEL en sinds 2005 ook van het Dagelijks Bestuur. Bert Schadé is hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het AMC. Begin jaren negentig was hij voorzitter van de scenariocommissie die zich bezighield met de toekomst van de eerstelijnszorg en thuiszorg, waarvoor het NIVEL onderzoek deed.

Per 1 januari 2010 wordt prof. dr. Niek Urbanus voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij is sinds 2009 lid van de raad. Hij zal worden bijgestaan door drs. Willem Geerlings, arts en mr. Geert Jan Hamilton die beide al in de Raad van Toezicht zitten. Per 1 januari 2010 treden mevrouw prof. dr. Jacobijn Gussekloo, hoogleraar 'Eerstelijnsgeneeskunde; de wetenschappelijke onderbouwing van de klinische praktijk' aan het Leids Universitair Medisch Centrum, en prof. dr. P. Hooimeijer, hoogleraar Sociale Geografie en Demografie aan de Universiteit Utrecht, toe als nieuwe leden van de Raad van Toezicht.