Ingezonden persbericht



---



Europese Commissie geeft startsein voor
Europese Prijs voor beste film over ondernemerschap 2010

De zoektocht naar de meest creatieve Europese film over ondernemerschap is weer begonnen. Voor de tweede maal nodigt de Europese Commissie (het Directoraat-Generaal voor Ondernemingen en Industrie) fantasierijke filmmakers uit deel te nemen aan de 'Europese Prijs voor beste film over ondernemerschap 2010'. Je kunt je tot en met 9 april 2010 inschrijven via http://ec.europa.eu/eeva2010.

Er zijn prijzen te winnen in de volgende categorieën:
- "Ondernemerschap - Een andere manier van leven"
- "Ondernemerschap - Uitdagingen en beloningen"
- "Ondernemerschap - De weg naar de toekomst".

In iedere categorie wordt een prijs voor de eerste, tweede en derde plaats uitgereikt - respectievelijk van E 3.333, E 2.222 en E 1.111. Daarnaast ontvangen vijf van de beste deelnemers van 25 jaar of jonger die niet een van de negen prijzen in bovengenoemde categorieën hebben gewonnen ieder een prijs van E 555.

De 'Europese Prijs voor beste film over ondernemerschap' is onderdeel van de Europese MKB-week; een initiatief dat is gericht op de promotie van ondernemerschap in heel Europa en bedoeld om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) te informeren over de voor hen beschikbare steun op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau.

De wedstrijd staat open voor alle natuurlijke personen en rechtspersonen die burger zijn van of woonachtig in een lidstaat van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Montenegro, Albanië, Servië, Turkije en Israël.

Ben jij die creatieve filmmaker die de Europese Commissie zoekt? Schrijf je in via http://ec.europa.eu/eeva2010.

Noot voor de redactie -