Amsterdam RAI

Persbericht

Theemachine voor bladthee van DaSilva wint Horecava Innovation Award 2010

Amsterdam, 11 januari 2010 - De DaSilva Leaftender heeft vandaag de Horecava Innovation Award 2010, de prijs voor de beste innovatie voor de horeca het afgelopen jaar gewonnen. Het theeconcept bestaat uit een theemachine met een assortiment biologische bladthee, een shop-in-shop meubellijn, servies, displays en verpakkingen. Deze overall winnaar is gekozen uit 4 categoriewinnaars waaronder ook koolzaadolie voor culinair gebruik, een terrasvlot en een draadloos informatiesysteem voor gasten. De winnende producten zijn, samen met de andere 15 genomineerden voor de prijs, te zien op de speciale expositie op de Horecava, van 11 tot en met 14 januari 2010 in Amsterdam RAI en te bekijken op www.horecava.nl.

De theemachine van DaSilva zet van losse, grove blaadjes kwaliteitsthee in 20 seconden tijd een prima kop thee. Dat staat haaks op de huidige automatenthee. Nederlanders die thee drinken uit een automaat, krijgen uit een koffiemachine een slap kopje thee of een bekertje heet water waar nog een theezakje bij moet. De theemachine biedt keuze uit zes smaken: twee soorten zwarte thee (Darjeeling Earl Grey en Black Chai), twee soorten Rooibos (Vanilla-Lime en Strawberry Pepper) en twee soorten groene thee (Sencha Tropical en China Jasmin). Door het grote gebruiksgemak en het prima eindresultaat ziet de jury volop mogelijkheden voor horeca en catering. De theemachine van DaSilva wint ook de categorie Concepts & Co-Creation.

Categoriewinnaars
Bij de categorie Food & Beverage gaat de hoogste eer naar Brassica koolzaadolie van Colzaco in Schalkhaar. Een product in drie varianten, van eigen bodem, afkomstig van 120 telers in Oost-Nederland en bedoeld als alternatief voor olijfolie en zonnebloemolie. De categorie Interior & Design kent het Cocobo terrasvlot van Cocobo in Den Haag als winnaar. Het is een aanvulling op het vaste terras aan het water of een verrassende service voor groepen tot 12 personen die op het water willen picknicken. In de categorie Equipment & Services wint de draadloze, touchscreen systeem Otoucho van Grenos in Naaldwijk de award. Met dit systeem kan de gast de menukaart inzien, bediening oproepen, bestellen en toegang krijgen tot informatie en entertainment. De winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke jury uit 145 inzendingen. De wedstrijd stond open voor alle fabrikanten en leveranciers, ook wie niet aan Horecava deelneemt.

Jubileumaward voor Proeven van Kunst en Bier in dozen
In het kader van het 10-jarig bestaan van de innovatieprijs heeft de jury uit de 34 categoriewinnaars uit het verleden de beste innovatie gekozen. Twee innovaties krijgen deze jubileumaward: het kunstconcept voor restaurants Proeven van Kunst van Taste of Art en het tapsysteem Biercarré (met bier in dozen). Proeven van Kunst is sinds de introductie in 2006 in Breda uitgerold over heel Nederland en zelfs het buitenland. Kunstenaars beschilderen onderborden en restaurantgasten kunnen, na bestelling van een speciaal menu, dit bord mee naar huis nemen. Biercarré bestaat uit bier in dozen waar bij het tappen koolzuur en zuurstof wordt toegevoegd. O.a. vanwege het gebruiksgemak is het systeem zeer aangeslagen en uitgebreid voor andere dranken en toepassingen.

Noot voor de redactie (