Ingezonden persbericht


Uniserver sluit zich aan bij de DHPA

Amsterdam, 11 januari 2010 - Managed Hosting Provider Uniserver sluit zich aan bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Met de komst van Uniserver komt het totale aantal deelnemers van de stichting DHPA op 21. Ruim 80% van de managed hosting markt wordt nu door de DHPA vertegenwoordigd. Hiermee verstrekt de DHPA haar positie als leidende branchevereniging in de managed hostingmarkt. Managed Hosting neemt in Nederland momenteel een hoge vlucht. De DHPA zet zich in voor een duidelijk marktprofiel van haar deelnemers.

Managed hosting is een maatwerkdienst, waarbij alles in het werk wordt gezet om de bereikbaarheid van de servers van de klant zo hoog mogelijk te maken. Het serviceniveau wordt beschreven in een SLA (Service Level Agreement). De DHPA heeft voor de leden een eenduidig SLA template ontwikkeld, zodat alle deelnemers naar buiten toe dezelfde taal spreken. Uniserver zal ervoor zorgen dat haar SLA op basis van het DHPA template zal worden opgesteld.

Hans Bennink (Directeur DHPA) ziet de komst van de Uniserver als een bekroning op de groei van de drie jaar oude DHPA. "In zo'n korte tijd zoveel toonaangevende partijen in de hostingmarkt aan tafel krijgen is uniek. De concurrentie blijft hevig, maar gezamenlijk willen we profiteren van zoveel mogelijk samenwerking. En daar blijken we nu steeds beter in te slagen!"

Ronald Bezuur (Operationeel Directeur Uniserver): "Wij zien dat het omslagpunt in managed hosting is bereikt. Aanvankelijke scepsis onder eindgebruikers heeft duidelijk plaats gemaakt voor enthousiasme. Van een push markt zijn we naar een pull markt gegaan. Dat trekt veel cowboys aan. Als serieuze hostingpartij vinden wij het van het grootste belang dat de hosting markt verder professionaliseert. Om die reden hebben we ons aangesloten bij de DHPA. We ondersteunen het streven van DHPA naar verdere kwaliteitsverbetering van de hosting propositie. Het is immers in het belang van de eindklant dat het kaf van het koren wordt gescheiden."

Over de DHPA

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten.

Tot de deelnemers van de DHPA behoren: BIT, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Denit Hosting Solutions, Getronics, Glidepath, Intermax, Interoute, Leaseweb, IS Interned Services, Multrix, NXS, Parentix, PINS, Proserve, Rackspace, RDC, Siennax, Uniserver en WideXS/Ion-IP. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, Dell, IBM, Microsoft, Mazars, Novell, Sun Microsystems, F5 Networks, VMware. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over Uniserver

Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Uniserver is gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de Unistructure(TM) infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met een Infrastructure as a Service (IaaS), waarbij de klant de benodigde resources geheel op maat kan afnemen en zelf inrichten. Uniserver werkt onder meer voor ABNAmro, GoudenGids, HotelSpecials, KPN, Ministerie van Justitie, Ohra en WeerOnline. www.uniserver.nl

***

Perscontacten