Ingezonden persbericht



---

PERSINFORMATIE

Restaurant First introduceert Dry Aged Black Angus Beef als eerste in midden Nederland

Zeist, januari 2010 Restaurant First in Zeist heeft een primeur in midden Nederland. Zij serveren als eerste restaurant de Dry Aged Black Angus Beef van Creekstone Farms uit de Verenigde Staten. Deze beroemde steaks worden bereid volgens de Amerikaanse methode Dry Aging. Dry Aging betekent het afhangen van vlees zonder vacuüm. Het afhangen gebeurd in een "dry age" room. Dit is een koelcel waarin de temperatuur, de luchtvochtigheid en de lucht circulatie continue worden gecontroleerd. Op deze manier verloopt het proces van dry aging optimaal.

En wie steak zegt, denkt natuurlijk ten eerste aan de USA. Heerlijk mals en weinig bloed. Maar de Amerikanen bereiden hun steaks dan ook op een geheel andere manier als in Nederland. De Amerikaanse steaks zijn daardoor malser en beter van smaak.

Hoe werkt Dry Aging?
Via Dry Aging wordt een gedeelte van het vocht aan het vlees ontrokken, met een meer geconcentreerde vleessmaak als resultaat. Elke opa en oma zullen deze smaak direct herkennen uit hun jeugd, want toen was afhangen immers heel gewoon. Het vlees krijgt door dit proces ook een donkerder kleur. De natuurlijke enzymen werking maakt het vlees extra mals en smaakvol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amerikanen gek zijn op hun steaks.

Bij Restaurant "First"staat Dry Aged Black Angus Beef van Creekstone Farms op een speciale steak menukaart. Creekstone Farms is opgericht in 1995 en gevestigd in Arkansas City, Kansas. Zij leveren vleesproducten aan de betere restaurants in de VS, Europa, Zuid Amerika en Azië. De runderen van Creekstone Farms groeien op in een diervriendelijke omgeving en krijgen 100% natuurlijke voeding. Het vlees is vrij van hormonen en antibiotica. Deze malse steaks van topkwaliteit zijn nu verkrijgbaar bij Restaurant First in Zeist.