Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 januari 2010

Nederland zet sociale netwerken in om goede voornemens te realiseren


- Durftevragen Nieuwjaarsboost 2010

Sinds enige maanden is er iets bijzonders gaande in Nederland. Met gebruik van de hashtag #durftevragen op twitter worden dagelijks tientallen vragen gesteld en opgelost met behulp van twitteraars uit zeer diverse netwerken. Twitteraars die elkaar meestal niet eens kennen.

Waar men een jaar geleden nog google raadpleegde of zijn eigen netwerk via mail, telefoon of LinkedIn benaderde wordt nu veelvuldig gebruik gemaakt van twitter in combinatie met #durftevragen. Iedereen die dit woord volgt, denkt mee en geeft antwoord op de vragen waar hij of zij verstand van heeft.

Over Durftevragen

Niet alleen op twitter gebeurt er veel rondom Durftevragen, eigenlijk begint het allemaal in het echte leven. Initiator Nils Roemen: 'Als mensen de juiste vraag aan de juiste persoon stellen, wordt het onmogelijke mogelijk. In ons dagelijks leven zijn veel mensen bijna vergeten hoe graag mensen helpen en hoe veel de mensen om ons heen eigenlijk weten en kunnen. Bij Durftevragen wordt er gebruik gemaakt van de hulpvaardigheid van mensen en op de collectieve intelligentie en het sociaal kapitaal wat we met z'n allen vertegenwoordigen.'

Durftevragen brengt mensen en wensen bij elkaar tijdens vier uur durende sessies en in combinatie met twitter met als resultaat dat personen die elkaar amper kennen elkaar gaan helpen hun dromen waar te maken en hun ambities te realiseren.

Nils Roemen: 'Blijkbaar doet dit eenvoudige idee appèl op iets wat echt leeft in Nederland, want binnen een jaar tijd zijn we van één begeleider naar een landelijk dekkend netwerk van begeleiders gegaan. Soms geven we wel tien sessies in een week, en er zijn gemiddeld 10.000 mensen die dagelijks de #durftevragen volgen op twitter.'

Zaterdag 16 januari 2010 een speciale Durftevragen Nieuwjaarsboost!

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens die in het loop van het voorjaar onvervuld weer ondersneeuwen door de waan van de dag. Wat zou er gebeuren als er op één dag zo veel mogelijk mensen elkaar helpen met het realiseren van hun goede voornemens?

Welke impact zou dat hebben op de gezondheid van mensen? Op hun carrière en op hun levenslust? Durftevragen weet het niet, maar als de effecten tijdens de Durftevragen nieuwjaarsboost net zo groot zijn als tijdens de sessies die we door het jaar heen hebben meegemaakt dan is dat het onderzoeken zeker waard!

Wat gebeurt er op de Durftevragen Nieuwjaarsboost??

In een middag gaan we met 175 mensen bij Seats2meet.com in Utrecht aan de slag om te kijken hoe we hun goede voornemens kunnen helpen realiseren. Maar daar houdt het niet op. Op die dag worden ook de sociale netwerken, zoals Twitter, ingezet om de 175 deelnemers en de mensen die thuis zitten te helpen met het realiseren en volhouden van hun goede voornemens.

Natuurlijk is zo'n dag bijzonder, wat voor het Durftevragenteam echter een nog grotere uitdaging is, is wat er daarna gebeurt. We horen veelvuldig van deelnemers terug hoe het gaat met hun vraagstukken die ze in een officiële Durftevragen sessie hebben gesteld. Zoals Wiske Wulff deelnemer van Durftevragen zo mooi zei: "Pas op wat je vraagt, straks lukt het nog echt!" Als er ook op deze manier en met dit effect zoveel mensen hun goede voornemens vervullen, dan kan dit wel eens een gevolg hebben voor de manier waarop er tegen complexe persoonlijke en organisatorische vraagstukken aangekeken wordt in Nederland.

Dit jaar komen onze goede voornemens uit!

Zaterdag 16 januari

Van 13 tot 18 uur

Bij Seats2meet Utrecht

Met afsluitende borrel

Waardebepaling achteraf

Alle vragen zijn welkom bij Durftevragen, van bescheiden vragen tot grote wensen. Omdat ieder zijn eigen waardekader heeft, bepalen deelnemers zelf achteraf wat het hun waard is geweest en welke waarde ze terug willen geven. Dat kan geld zijn, óf een andere vorm van waarde.

Waardebepaling achteraf is niet hetzelfde als gratis. Het geeft bezoekers de verantwoordelijkheid om na te denken wat ze nou echt van de dag vonden en hoe ze het Durftevragen team willen waarderen voor hun inspanning. Durftevragen gaat dus ook over Durftegeven.

Voorpret

Als je wilt twitteren over dit event dan kan dat met Twitterhashtag #durftevragennb

Als je meer wilt weten over Durftevragen dan kan je kijken op www.durftevragen.com

**Noot voor de redactie,