Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor benoemt Bruce Richardson als Chief Strategy Officer

Industriespecialist en -analist versterkt Infor-team

Barneveld, 11 januari 2010 - Infor, een toonaangevende leverancier van enterprise software, kondigt vandaag aan dat softwareveteraan Bruce Richardson, is aangesteld als chief strategy officer. Richardson, voorheen chief research officer bij AMR Research, rapporteert aan de CEO Jim Schaper. Tevens start hij als strategisch adviseur van de firma Golden Gate Capital, Infor's grootste aandeelhouder.

"Ruim 30 jaar analyseer ik deze markt en begrijp ik de dynamiek van de business software marktplaats, alsmede de krachten die de industrie bepalen en die de verschuiving van het machtsevenwicht ten gunste van klanten teweegbrengt", zegt Richardson. "Infor gets it, het management verandert de manier waarop business softwareaanbieders omgaan met klanten. Het is verbazingwekkend wat Infor heeft weten te bereiken in zeven jaar - een grote en trouwe klantenkring, mondiale aanwezigheid, een spannende reeks producten, een sterk managementteam en een mooie toekomst met groeimogelijkheden."

Als chief research officer bij AMR Research had Richardson te maken met alle analyse aspecten, inclusief de belangrijke trends en strategieën op het gebied van ERP (enterprise resource planning), supply chain management, cloud computing, service-oriented architectures, software-as-a-service, software appliances, virtualisatie en visualisatie. Richardson analyseert al decennia de enterprise softwaremarkt en maakte vele vroegtijdige marktvoorspellingen die uitkwamen, zoals de opkomst van de geavanceerde planningmarkt en de evolutie van manufacturing resource planning (MRP) naar enterprise resource planning (ERP).

Dankzij Richardson's inzichten in de enterprise softwaremarkt en de kennis van de behoeften van de markt zal Infor zich blijven onderscheiden als een softwareleverancier die naar zijn klanten luistert. Richardson blijft tevens zijn kennis en adviezen delen op www.infor.com in zijn wekelijkse blog "An Insider's View".

"Gedurende de laatste twee decennia, was er niemand die de business softwarebedrijven in de wereld zo nauwlettend heeft gevolgd. Zijn toetreding tot ons team is een belangrijke versterking", aldus Jim Schaper. "Bruce is een van de beste trendwatchers en zal een rol spelen bij de uitbreiding van onze activiteiten door autonome groei en acquisities."

Over Infor
Bij Infor werken we met een kernovertuiging; wij geloven in de klant. Wij geloven dat de klant zoekt naar een betere samenwerking met de leverancier van zijn bedrijfssoftware, en een nieuwe generatie business software: gemaakt voor evolutie, niet voor revolutie. Software die eenvoudig kan worden gekocht, ingezet en beheerd. Infor heeft ruim 70.000 klanten in meer dan 100 landen en 8.000 medewerkers. Infor kijkt uit naar de resultaten die voortkomen uit het nieuwe samenwerken. Kijk voor meer informatie op: www.nl.infor.com.