Ingezonden persbericht


Cordys en NCCW introduceren BPMS in de cloud bij corporaties

Almere, 11 januari 2010 - ICT dienstverlener NCCW, marktleider in de sector woningbouwcorporaties, heeft een belangrijk contract gesloten met Cordys, toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie. Cordys en NCCW bouwen gezamenlijk een innovatief cloud computing-platform waarmee woningbouwcorporaties hun processen kunnen stroomlijnen en verbeteren.

Het Cordys Business Operations Platform biedt een unieke combinatie van BPMS (Business Process Management Software) en cloud-technologie waarmee organisaties sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt of wet- en regelgeving. Het toepassen van BPMS in combinatie met cloud computing zorgt voor grotere flexibiliteit en lagere kosten.

De samenwerking tussen Cordys en NCCW speelt in op de groeiende behoefte van de woningbouwcorporaties om procesgestuurd te werken. NCCW heeft als marktleider de ervaring en kennis in huis om de Cordys-technologie in te richten als de ideale procesgestuurde oplossing voor woningbouwcorporaties.

In het nieuwe vastgoedplatform draait het om de processen van de corporaties en niet om de applicaties. Business Proces Modeling speelt hierin een essentiële rol. Per corporatieproces wordt in het platform gekeken welk systeem de gewenste informatie biedt. Zodoende wordt één platform gecreëerd waar alle processen vanuit meerdere systemen in één gebruikersinterface kunnen worden afgehandeld. Het platform biedt door zijn open karakter de mogelijkheid om het sterk groeiende aanbod van webdiensten die via de cloud beschikbaar komen, te integreren. De huidige primaire systemen BIS NOA en FIRST NOA zullen ook allebei in het vastgoedplatform beschikbaar worden gesteld. Naar verwachting gaan in 2010 de eerste klanten aan de slag met de eerste onderdelen van het nieuwe vastgoedplatform.

Wibo Pollmann, algemeen directeur van NCCW: "De tijd dat ICT-partijen dachten dat je alles in één systeem kon stoppen is voorbij. Dit blijkt ook wel uit het feit dat corporaties naast hun primair systeem vaak een veelvoud aan applicaties gebruiken. Cordys is één van de voorlopers op het gebied van BPM-software in combinatie met cloud computing en daarmee de geschikte partner voor NCCW. Deze keuze is ook geheel in lijn met een recent rapport van Forrester waarin Cordys voorloper op het gebied van cloud orchestration wordt genoemd."

Jan Baan, CEO van Cordys: "NCCW heeft zich ruimschoots bewezen als de procesautomatiseerder van woningbouwcorporaties. Met de keuze voor het Cordys Business Operations Platform zal NCCW een revolutie op het gebied van automatiseren in deze sector teweegbrengen. Vanaf nu draait het niet meer om de applicaties, maar echt om het proces van de klant. De corporaties zullen optimaal kunnen werken aan het innoveren van hun bedrijfsprocessen rond het bouwen, verhuren en beheren van vastgoed. Het geeft grote voldoening om te zien hoe innovatieve technologie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappij".

Over NCCW
NCCW levert automatiseringsoplossingen voor de sociale en commerciële vastgoedmarkt. Meer dan de helft van alle corporaties maakt gebruik van één of meerdere diensten van NCCW en daarmee is NCCW marktleider in deze sector.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het innoveren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler, en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied, haar hoofdkantoor in Nederland.

-- EINDE BERICHT---



Ingezonden persbericht