Persbericht

Progress Software neemt BPM-leider Savvion over

~ Savvion's BPM-technologie vult technologie Progress aan op gebied Operational Responsiveness ~

Rotterdam, 11 januari 2010 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), een softwareleverancier die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, maakt tijdens zijn conferentie over Global Field Operations de overname van Savvion Inc. bekend. Savvion is een beursgenoteerde business enterprise software-onderneming die gevestigd is in Santa Clara, Californië. De overnamesom bedraagt $49 miljoen, na aftrek van verworven liquide middelen.

Savvion is een toonaangevende leverancier van Business Process Management (BPM)-technologie met 15 jaar marktervaring. Het bedrijf levert een uitgebreide, standards-based BPM-suite die meer dan 300 topbedrijven wereldwijd, inclusief 24 van de Fortune 100-lijst, helpt om hun kritieke bedrijfsprocessen te automatiseren en continu te verbeteren.

De combinatie van Progress Software's Business Event Processing (BEP), Business Transaction Assurance (BTA) en integratie-portfolio met de Savvion BPM-suite zorgt ervoor dat bedrijven het hoogste niveau van operational responsiveness bereiken. Dankzij deze oplossingen kunnen bedrijven:


1. een efficiënte uitvoering van de business-processen garanderen door het detecteren van knelpunten in de onderliggende transacties en deze op te lossen.
2. kansen en bedreigingen detecteren, analyseren en erop reageren dankzij real-time business event processing.
3. bestaande ongelijksoortige systemen en processen op een eenvoudige manier integreren.
4. zichtbaarheid in end-to-end business-processen bereiken en knelpunten en uitzonderingen in het systeem oplossen zodat verzekerd kan worden dat elk business proces succesvol afgerond wordt.

Richard D. Reidy, president en Chief Executive Officer bij Progress Software stelt: "We menen dat het bereiken van operational responsiveness een noodzaak is geworden. Zo kunnen ondernemingen het hoogste prestatieniveau bereiken. De overname van Savvion versterkt ons doel om ongekende business visibility, responsiveness en business process improvement aan te bieden, gekoppeld aan de hoogste graad van gegevensintegriteit en -integratie."

Dr. John Bates, Chief Technology Officer en Head of Corporate Development bij Progress Software, voegt toe: "De Savvion BPM-suite is een perfecte match voor Progress, omdat deze toonaangevende capaciteiten voor business process modeling en uitvoering biedt. De suite omvat ook unieke geïntegreerde kernvermogens, zoals business rules management, document management, een event engine en een analytics engine."