Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 januari 2009

Dit is een persbericht van SpitsScoren en De Verkeersonderneming

SpitsScoren realiseert 18% meer spitsmijdingen in december

In de tweede periode van het spitsmijdenproject SpitsScoren zijn wederom zeer goede resultaten behaald. Tussen 23 november en 18 december hebben de SpitsScoorders gemiddeld per werkdag 647 keer minder in de ochtendspits gereden. Dat betekent dat er in de tweede periode 18% meer gescoord is dan in de eerste periode.

SpitsScoren is een spitsmijdenproject met een resultaatsverplichting: namelijk 530 auto's minder per werkdag in de ochtendspits. Deze doelstelling is de eerste twee periodes van elk vier weken gehaald. De spits wordt het meest gemeden doordat bestuurders buiten de spits rijden, en dus eerder of later van huis vertrekken. Een kleiner percentage kiest voor ander vervoer. De derde periode is gestart op de eerste werkdag na de kerstvakantie en loopt tot en met 29 januari.

SpitsScoorders krijgen 5 euro per keer dat ze minder in de spits rijden dan voor deelname aan het project. Hiervan sparen zij 1 euro voor de smartphone die elke deelnemer nu nog in bruikleen heeft. De eerste uitbetaling van het gescoorde bedrag over periode 1 heeft ondertussen plaats gevonden. SpitsScoren blijft ook nieuwe deelnemers werven. Vorige week zijn weer 800 potentiële deelnemers aangeschreven. Dit zijn automobilisten die regelmatig in westelijke richting tijdens de ochtendspits op de A15 rijden tussen Vaanplein en Rozenburg.

SpitsScoorders vinden elkaar op het forum van SpitsScoren. Daar wisselen zij informatie uit over SpitsScoren, de smartphone, alternatieve reismethodes en via de onlangs gelanceerde applicatie Pooll kunnen zij carpoolafspraken maken. Via Twitter is SpitsScoren nu ook te volgen.

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming bestaat uit stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en Movenience.