Ingezonden persbericht


Power women lijstduwers

Hind Hakki steunt Jan Hamming

De succesvolle Tilburgse rap-hip-hop en soulzangeres Hind Hakki staat als lijstduwer op de lijst van de PvdA voor de gemeenteraads- verkiezingen samen met vijf "power-women" van de PvdA. Hind Hakki ("Double H") is een fan van Jan Hamming , " want ik vind het belangrijk dat jongeren op hun talenten worden aangesproken en Jan doet dat". Hind, studeert aan de Rock Acedemie eb is werkzaam als presentator voorTilburgse Tv programmas en evenementen, medeinitiatiefnemer van het jongerenevenement Hype en heeft veel betekend voor de jeugd met name in Tilburg-Noord. In totaal telt de kandidatenlijst van de PvdA-|Tilburg 50 namen, waarmee een brede samenstelling van de bevolking is vertegenwoordigd.

De vijf andere power women zijn sterke vrouwen die veel betekenen voor onze stad, jong en oud en van allerlei afkomst maar allemaal Tilburgse vrouwen. Het zijn:

Hennie van Deijck, oud-fractievoorzitter en directeur Stichting Experimentele werkgelegenheid;

Riek Flipse-Tiemens, vrijwilligster van de eeuw, voorvechtster emancipatie en winnaar van de Emancipatieprijs;

Entisar Ben-abdelmoumen, student bestuurskunde Universiteit van Tilburg, lid van de Universiteitsraad, lid task force studentenhuisvesting, die tot gevolg heeft gehad dat er voldoende studentenkamers in Tilburg zijn en actief in en voor vele organisaties;

Gaby Rog, jongerenambassadeur voor de gemeente Tilburg. oprichter van streetdancegroep The next Destination en mede initiatiefneemster van The Hall of Fame. Geeft advies aan jongeren en organiseert evenementen.

Maya Butalid-Echaves, gemeenteraadslid Tilburg, woordvoerder voor armoedebeleid, integratie en emancipatie. Jarenlang bestuursvoorzitter van de Stichting Bayanihan, Centrum voor Filippijnse vrouwen in Nederland.

Nihan Iskenderkaptanoglu, studie Bestuurskunde, oprichtster van de Jongerenambassadeurs, gemeenteraadslid Tilburg voor Zorg en Welzijn. Sinds een jaar eigenaresse van een juwelierszaak in het centrum van Tilburg.