Ananda-lezing Hans de Waard in Stadsbibliotheek Haarlem


Hans de Waard over De Jassentechniek: Verlost van ballast zet je de stap naar moeiteloos leven

HAARLEM, 20100105 -- Op maandagavond 11 januari 2010 geeft Hans de Waard op uitnodiging van Nieuwetijdswinkel Ananda (Gierstraat 8, Haarlem) een lezing in de Haarlemse Stadsbibliotheek. Onlangs verscheen van Hans de Waard het boek De Jassentechniek - Verlost van ballast zet je DE STAP naar moeiteloos leven. De auteur, die voorafgaand aan het boek jarenlang ervaring opdeed met zijn techniek, schetst ons leven als een kapstok waaraan ballast hangt in de vorm van jassen. Te veel jassen maakt onze kapstok soms te zwaar. Laat los die ballast! Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar bij Ananda in de winkel of via www.ananda.nl

Zeven jaar geleden ontwikkelde Hans de Waard De Jassentechniek. Onlangs verscheen van hem bij A3 het
gelijknamige boek. Aanleiding voor Ananda hem te vragen een lezing over zijn methode te komen geven.

De Jassentechniek stelt iemand in staat in korte tijd een grote hoeveelheid `ballast' los te laten. Daarbij kun je denken aan angsten, negatieve overtuigingen, ingesleten patronen en onverwerkte traumatische ervaringen.

Te veel jassen

De naam voor zijn behandelmethode ontstond toen De Waard de gelijkenis zag tussen ons leven en een kapstok, waaraan ballast hangt in de vorm van jassen. Hangen er te veel jassen aan je kapstok, dan zie je die kapstok zelf niet meer. Je ziet niet meer wie je bent, wat bij je past en wat je voedt in het leven.

Iedereen draagt zijn eigen jassen - zijn eigen ballast - met zich mee. Alleen jij kunt vaststellen of je moeite hebt met de jouwe. Als je jassen "zwaar gaan hangen", merk je dit direct. Je voelt je vermoeid of futloos. Hebt het gevoel niet vooruit te komen of vast te zitten in werk of relatie. Bemerkt dat je in cirkeltjes ronddraait, of tegen de stroom in zwemt. Of je hebt hinder van onverklaarbare gevoelens en negatieve gedachten. Als jouw jassen je tot last zijn, kan De Jassentechniek iets voor je betekenen.

De Stap

Door inzicht te krijgen in de functie van de jassen die je met je meedraagt en hoe je deze jassen uit kunt trekken, voel je je fitter, meer ontspannen, en neemt je zelfvertrouwen toe. Zonder ballast weet je beter wat jouw weg in het leven is en kom je beter in je vel te zitten.

Door te leren loslaten waaraan je zo krampachtig hebt vastgehouden, kom je in "de natuurlijke flow" van het leven. Het enige wat je, volgens Hans de Waard, dan nog te doen staat, is je positieve gevoel volgen. Dan kan het leven jou laten zien wie je bent en wat bij je past. Dit bewustwordingsproces noemt hij De Stap. Het zetten ervan leidt naar een moeiteloos leven zonder strijd en weerstand.

Tijdens de lezing zal De Waard bij zijn toehoorders een aantal jassen uitdoen, zodat iedereen direct het bevrijdende resultaat van De Jassentechniek kan ervaren.

Over de lezing

De lezing vindt plaats op maandagavond 11 januari 2010 in de Doelenzaal van de Stadsbibliotheek in Haarlem (Gasthuisstraat 32), aanvang 20.00 uur. De zaal gaat open rond 19.30uur. De avond duurt tot 22.00 uur met uitloop tot 22.30 uur. Halverwege is een korte pauze voor koffie/thee. Ananda Nieuwetijdswinkel is met een boekentafel aanwezig.

Kaarten - 10 euro per stuk - voor de lezing zijn te koop bij Ananda in de winkel (Gierstraat 8) of via www.ananda.nl (onder het kopje: lezingen).

Het aantal plaatsen is beperkt en de belangstelling voor Ananda-lezingen meestal groot. Mochten er op de dag zelf nog kaarten over zijn, dan zijn deze aan de zaal te koop voor 12,50 euro.

Het boek De Jassentechniek van Hans de Waard kost ¤ 19.95 en is te koop op tinyurl.com/y963cyq of in de winkel. Meer over de techniek vindt u op www.jassentechniek.nl

Ananda Nieuwetijdswinkel organiseert met enige regelmaat lezingen, concerten of andere activiteiten rondom het thema spiritualiteit. Internet: www.ananda.nl Telefoon: 023-5512867