Hypodomus ziet sterk herstel woningmarkt in vierde kwartaal van 2009


Duidelijk herstel woningmarkt: gemiddelde woningprijs stijgt 0,5%

ROTTERDAM, 20100111 -- De makelaars van Hypodomus zien een sterke opleving in de woningmarkt. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2009 was er in het laatste kwartaal wederom sprake van een lichte stijging van de gemiddelde woningprijs van 0,5%. Per saldo bleef de gemiddelde woningprijs in het vierde kwartaal van 2009 nog wel 1,5% achter bij de prijs in het vierde kwartaal van 2008. "Het lijkt er sterk op dat de prijsdalingen in de Nederlandse woningmarkt alweer ten einde zijn", aldus Kees van de Kerk, marketingdirecteur van Hypodomus.

Verkooptijden nemen af

Een verkooptijd van ruim 3 maanden is nog steeds acceptabel voor de meeste verkopers." Er zijn 11 % minder woningen verkocht in het vierde kwartaal van 2009 ten opzichte van 2008. Toch is ook daar sprake van enig herstel aangezien het derde kwartaal nog ruim 24% achterbleef.

"Ook in onze 30 winkels zien we dat de markt weer duidelijk aantrekt. December was een rustige maand maar in de eerste twee weken van 2010 is er weer volop belangstelling. Het aantal afspraken en bezichtigingen ligt beduidend hoger dan in november en december", zo vervolgt Van de Kerk. " Tegen onze klanten die soms nog wat twijfelen over een nieuwe of volgende woning zeggen we daar ook al enige tijd: beslis voor de crisis over is! De rente is laag en nu kun je nog goed onderhandelen."


Over Hypodomus

Hypodomus is met 30 winkels verspreid in het land uitgegroeid tot de grootste makelaar en één van de grootste hypotheekadviseurs van Nederland. Alle medewerkers zijn zonder uitzondering vakspecialisten met een ruime ervaring. Hypodomus maakt haar dienstverlening, tarieven en beloning transparant.

Een hypotheek afsluiten bij Hypodomus kan volledig zonder provisie. Hypodomus berekent geen afsluitprovisie en ook geen doorloopprovisies. Als NVM makelaar werkt Hypodomus nóóit voor twee partijen.





Ingezonden persbericht