Nieuwe website ondersteunt doelen Biodiversiteitsjaar


Internationaal biodiversiteitsjaar in januari geopend

VEENENDAAL, 20100111 -- Het jaar 2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de biodiversiteit. Op 11 januari wordt dat in Berlijn en 28 januari in Nederland geopend. Doel van het biodiversiteitsjaar is het belang van biodiversiteit onder de aandacht te brengen van het publiek en de biodiversiteit te verbeteren. Daarvoor is een website ontwikkeld.

Waar het vooral om gaat is draagvlak voor biodiversiteit te winnen in de samenleving. Op allerlei niveaus kan er een bijdrage geleverd worden aan de locale of landelijke biodiversiteit. Dat moet gewoon door mensen worden gerealiseerd. De centrale vraag in het biodiversiteitsjaar is dan ook: wat kunnen we - van burgers tot grootgrondbezitters - doen om de biodiversiteit te verbeteren?

Deze vraag is niet nieuw en de kennis die er voor nodig is om dat te realiseren evenmin. Iedereen die dat wil kan vandaag al een bijdrage leveren om de biodiversiteit te verbeteren. Voor dit doel is een website geopend: www.biodiversiteitsjaar.nl

De website bevat allerlei informatie over het verbeteren van de biodiversiteit in tuin, park en landschap. Omdat de (honing)bij een van de aandachtsoorten is ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van bloemrijke vegetaties en beplantingen.

De website is een prive initiatief, maar wel voorgekomen uit jarenlang onderzoek vanuit verschillende Wageningse instituten onder meer Alterra en Adviesgroep Vegetatiebeheer





Ingezonden persbericht