Hampi wegwerpservies genomineerd voor Horecava Innovation Award 2010


AMSTERDAM, 20091130 -- Het natuurlijke design servies van Hampi Products - de zgn. hampiborden - zijn 17 november genomineerd voor de toonaangevende Horecava innovation award 2010. De hampiborden zijn ontworpen door Studio Smeets te Amsterdam en zijn sinds april van dit jaar op de markt.

Diverse strandtenten in Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen zijn deze zomer al met succes overgestapt op de hampiborden. Ook vele tientallen cateringbedrijven gebruiken regelmatig de elegante en 100% natuurlijke wegwerpborden van palmblad. Daardoor besparen ze niet alleen op afwas en logistiek, maar verhogen ze ook de culinaire beleving van hun gasten, wat o.a. blijkt uit hun onverdeeld positieve reacties.

De jury van de Horecava Innovation Awards noemt de hampiborden "Een trendy en sexy design van een duurzaam servies met een natuurlijke look. Een sympathiek product, prima geschikt voor catering, op het strand, bij festivals en voor oosterse gerechten op het terras. Licht van gewicht, milieuvriendelijk en afgestemd op gastronorm. Een eigentijdse oplossing." Op 11 januari, de eerste dag van de Horecava, zullen de prijswinnaars van de Innovation awards bekend worden gemaakt.

Hampiborden worden gemaakt van de afgevallen bladeren van de Areca boom die veel voorkomt in zuid India. Door het gebruik van verschillende soorten bladeren heeft elk bord heeft zijn eigen unieke uitstraling wat betreft kleur en structuur. Tijdens de productie worden geen chemische- of vervuilende stoffen gebruikt. De borden zijn dus niet alleen volledig biologisch afbreekbaar, maar laten ook geen vervuiling achter. Bovendien zijn ze goed bestand tegen hitte en vochtige gerechten.

Hampi Products