Moedersterfte probleem centraal op UNISCA conferentie


AMSTERDAM, 20100111 -- De fototentoonstelling Goed Bezig! is te zien tijdens de jaarlijkse United Nations International Student Conference of Amsterdam (UNISCA). De tentoonstelling brengt mannen en vrouwen in beeld die baat hebben gehad bij ontwikkelingssamenwerking in Mali. Het probleem moedersterfte staat hierbij centraal: in ontwikkelingslanden sterft iedere 3 uur een vrouw aan complicaties rond de bevalling. UNISCA wil deze problematiek graag aankaarten op de conferentie waar 110 excellente studenten in de rol kruipen van wereldleiders om te debatteren over mondiale politieke thema's.

Fototentoonstelling Goed Bezig! was deel van een landelijke campagne van draagvlakorganisatie NCDO. Het probeleem van moedersterfte, milleniumdoel 5, staat hierbij centraal. De millenniumdoelen zijn acht internationale afspraken, die in 2000 zijn gemaakt door 189 landen om vóór 2015 armoede, ziekte en honger ver terug te dringen. De campagne is nu nog te bekijken op www.milleniumdoelen.nl. Hier zijn meer resultaten en persoonlijke (video)boodschappen van Malinese vrouwen te zien. UNISCA wil graag de aandacht vestigen op dit grote probleem en heeft de tentoonstelling van de hand van fotograaf Ian Snieders een centrale plek gegeven op de conferentie. De tentoonstelling laat positieve resultaten van Nederlandse overheidssteun in Mali zien. Vrouwen kunnen door een toegenomen aantal klinieken en het gratis worden van een keizersnede veiliger bevallen. Voor het eerst in 10 jaar is het sterftecijfer in Mali licht gedaald. Fotograaf Ian Snieders legde de positieve resultaten vast. De tentoonstelling op UNISCA conferentie is op de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam te bewonderen tot 15 januari.

UNISCA is een initiatief van studenten van de Universiteit van Amsterdam. De resoluties worden gebundeld en naar betrokken VN-ambtenaren gestuurd, waaronder de permanente Nederlandse VN-vertegenwoordiging in New York en Genève.

The UNISCA Foundation





Ingezonden persbericht