Ingezonden persbericht


Persbericht dinsdag 5 januari 2010

Filmfestival JONG! geopend door Valerio Zeno

Op maandag 11 januari 2010 zal de eerste editie van filmfestival JONG! worden geopend door Valerio Zeno. JONG! is het eerste Nederlandse filmfestival dat vóór jongeren dóór jongeren is gemaakt. Het festival is samengesteld door jongeren van de middelbare school de Meergronden in Almere en wordt gehouden van 11 tot en met 17 januari 2010 in het Corrosia! Theater de Roestbak.

Het filmfestival zal feestelijk worden geopend op maandag 11 januari 2010 in het Corrosia! Theater de Roestbak in Almere. De avond wordt gepresenteerd door de uit Almere afkomstige acteur en presentator Valerio Zeno. Openingsfilm is de Zweedse film GLOWING STARS van regisseur Lisa Siwe, over de veertienjarige Jenna die midden in de pubertijd zit en een moeder heeft die ernstig ziek is.

JONG! is een filmfestival dat vóór en dóór jongeren is gemaakt. Gedurende 4 maanden hebben dertien jongeren van OSG de Meergronden een intensief programma gevolgd waarbij zij veel films hebben bekeken en beoordeeld en lessen hebben gevolgd in onder andere scenarioschrijven, filmanalyse en produceren. Met als resultaat een programma van Nederlandse en internationale films.

Op schooldagen draaien er schoolvoorstellingen, die door diverse middelbare scholen uit Almere met de klas bezocht worden. In het weekend is er een open programma. Dit programma bestaat, naast een selectie van films uit de schoolvoorstellingen, ook uit een aantal verrassende Nederlandse korte films en uit een speciaal programma met films van makers uit Almere. Ook zijn er in het weekend twee workshops te volgen: 'Dropstuff'; een snelcursus film maken en 'de Animatietafel' waarin deelnemers een eigen korte film kunnen maken door cut out animatie.

Het volledige programma, toelichting op de films en workshops online te zien op: www.filmfestivaljong.nl en www.corrosia.nl

EINDE PERSBERICHT