Gemeente Duiven


Expositie kijk en doeroute De Doorkijk

Van 11 tot en met 27 januari is in de hal van de gemeente Duiven de expositie kijk en doeroute De doorkijk.

Iedereen kan de expositie bezoeken tijdens de vaste openingstijden (maandag tot en met vrijdag, 8.30-12.30 uur, maandag 18.00-20.00 uur, woensdag 13.30-16.00 uur). Tijdens deze expositie zijn de ideeën en ontwerpen te zien van leerlingen van basisscholen de Wiekslag en Remigius en van het Candea College. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwerpopdracht die zij kregen van de gemeente Duiven en Vivare.

Basisschoolleerlingen hebben onder begeleiding van kunstenaars foto's bewerkt en andere werkstukken gemaakt om duidelijk te maken wat zij belangrijk vinden bij de kijk- en doeroute.

Leerlingen van het Candea College hebben met hulp van studenten van hogeschool Larenstein uit Velp de route verder vorm gegeven. Daarnaast heeft welzijninstelling Mikado interviews gehouden met mensen die al lang in duiven wonen en veel van de geschiedenis weten. Hun verhalen en foto's zijn tijdens de expositie te zien. Bezoekers van de expositie kunnen tijdens de expositie in een gastenboek aangeven wat zij van de ontwerpen vinden.

De gemeente Duiven en Vivare beoordelen de ontwerpen en beslissen wat er uitgevoerd gaat worden. De kijk- en doeroute wordt gerealiseerd in het parkachtige gebied tussen het centrum en Droo-Zuid langs het bestaande pad voor wandelaars en fietsers. Het wordt een plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Aan het einde van het schooljaar, in juni 2010, wordt de route geopend.