Gemeente Hoogeveen

Campagnes voor raadsverkiezingen komen op gang

11 januari 2010 - Ondanks de barre winterse omstandigheden beginnen de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart voor de meeste partijen nu echt op gang te komen. Zo trapte de SP haar campagne op zaterdag 2 januari af met het uitdelen van tomatensoep, opende Wouter Bos op 11 januari de PvdA-campagne in Hoogeveen en zijn op Radio Hoogeveen elke zaterdag debatten tussen de verschillende partijen te volgen. In januari gaat het over wat de afgelopen vier jaar is bereikt en in februari komen de nieuwe verkiezingsprogramma's aan de orde.

Forumavond Elim

In de aanloop naar de verkiezingen houdt Plaatselijk Belang Elim op 3 februari in 't Vonder een forumavond met alle politie ke partijen. Tijdens deze forumavond, die om 20.00 uur begint, worden thema's uit de verschillende verkiezingsprogramma's behandeld.

Kieskompas

De definiteve kandidatenlijsten moeten uiterlijk 19 januari zijn ingeleverd bij de gemeente. Op de sites van de verschillende partijen kunt u de programma's lezen. Wanneer u er niet helemaal uit komt kunt u ook kieskompas bezoeken. Deze wordt begin februari gelanceerd. Door uw keuze te maken uit de dertig verschillende stellingen ziet u welke partij het dichtst bij u staat, een handig hulpmiddel.