Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond Nieuwegein, 11 juni 2009

PERSBERICHT

Communicatie KNBSB in handen Ronald van Dam

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbalbond gaat gebruik maken van de diensten van sportjournalist Ronald van Dam. De 43-jarige Van Dam gaat zich per direct bij de bond op parttime basis bezighouden met public relations en communicatie.

De nieuwe pr-man ziet het als zijn belangrijkste uitdaging om meer media-aandacht voor het honk- en softbal te creëren, twee sporten die hij al sinds zijn jeugd met belangstelling volgt. "Als jochie kroop ik bij UVV in Utrecht al door een gat in het hek om Louis Jacobs de ballen in het Amsterdam-Rijnkanaal te zien slaan. Mijn eerste vriendinnetje was een softbalster. Ik wil er voor zorgen dat deze twee prachtige sporten de aandacht krijgen die ze verdienen."

Ronald van Dam, sinds 2006 freelancer, is al meer dan twintig jaar actief in de sportjournalistiek. De geboren Utrechter begon eind tachtiger jaren als sportverslaggever bij de regionale krant Utrechts Nieuwsblad. In 1995 maakte hij de overstap naar de televisie. Als commentator deed hij meerdere keren verslag van de World Series Baseball in Amerika, o.a. samen met voormalig Major League-speler Robert Eenhoorn, de huidige technisch directeur van de KNBSB.