NOVA

11-01-2010
Politie betaalt computerspecialisten kapitalen
Bij de ICT-organisatie van de politie verdient een aantal topmensen veel meer dan premier Balkenende. Dit blijkt uit vertrouwelijke stukken in handen van NOVA. De ICT- organisatie is verantwoordelijk voor de politiecomputers, regelt het wagenpark en koopt wapens, uniformen en munitie in. Er worden jaarlijks honderden consultants en computerdeskundigen ingehuurd die torenhoge rekeningen sturen.

Eigenaren Easy Life voor rechter
De eigenaren van Easy Life kregen 42 miljoen van beleggers en beloofden het geld te investeren in Amerikaanse levensverzekeringen. Maar het grootste deel van het geld ging naar dure auto's, bedrijfspanden en exorbitante salarissen. Vanaf vandaag staan zij terecht voor deze grote beleggingsfraude. NOVA spreekt de twee verdachten telefonisch vanuit de cel.

Afscheid Erben Wennemars
Dalfsen maakt zich op voor het afscheid van schaatser Erben Wennemars. Hij rijdt vanavond zijn laatste officiële wedstrijd: het NK kortebaan op natuurijs, in zijn geboorteplaats Dalfsen. NOVA toog naar Dalfsen en zag hoe de Dalfsenaren zich voorbereiden op het afscheid van hun dorpsgenoot.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)