Ingezonden persbericht


Persbericht

Bunnik, 11 januari 2010

NPQ introduceert twee nieuwe concepten voor de installatiebranche

NPQ CAD Solutions, ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardige teken- en ontwerpsoftware voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, introduceert twee nieuwe concepten voor de installatiebranche. Deze concepten, NPQ Techline en NPQ Flexline, sluiten aan op het Building Information Modeling (BIM)-concept en geven invulling aan de installatietechnische component binnen integraal ontwerpen.

Voor het 3D ontwerpen van technische installaties heeft NPQ de applicatie NPQ Techline ontwikkeld. Deze applicatie is speciaal ontwikkeld voor het dubbellijnig of volledig 3D ontwerpen en tekenen van technische installaties in gebouwen. Door de krachtige 3D- functionaliteit is NPQ Techline uitermate geschikt voor het uitwerken van technische ruimten en schachten waar een zeer precieze coördinatie van installaties uiterst belangrijk is. Met NPQ Techline kan de ontwerper zijn project virtueel analyseren voordat er gebouwd wordt. Hierdoor zijn knelpunten in het ontwerp eenvoudig inzichtelijk te maken en kunnen deze tijdig opgelost worden.

Daarnaast brengt NPQ de zogeheten NPQ Flexline op de markt, waarmee installateurs en installatietechnisch adviseurs direct aan de slag kunnen met AutoCAD Revit MEP Suite; AutoCAD Revit MEP is een softwarepakket van Autodesk voor ingenieurs in de werktuigbouw, elektrotechniek en sanitairtechniek. NPQ heeft bewust de naam 'Flexline' gekozen om de flexibiliteit van de oplossing te benadrukken. NPQ stemt de inhoud van de begeleiding namelijk af op de kennis en ervaring van de gebruiker, de oplossing sluit aan op meerdere werkmethodieken en coaching vindt niet alleen plaats vanuit Bunnik, maar ook op locatie.

Met NPQ Flexline kunnen installatieadviseurs en installateurs direct aan de slag met het integraal ontwerpen van (gebouwgebonden) installaties. Naast Revit MEP-software van Autodesk biedt NPQ Flexline een beproefde en flexibele werkmethodiek en een template met gedefinieerde lijntypes, lijnstijlen en families. Daarnaast bevat de oplossing een bibliotheek met W- en E-symbolen die zijn afgestemd op de Nederlandse normen, en een aantal door NPQ opgestelde routines. Om te waarborgen dat de gebruikers Revit MEP optimaal kunnen gebruiken, bevat de NPQ Flexline gebruikersopleidingen, advies en begeleiding op locatie en after sales support.

Martin Pierik, Managing Director van NPQ, zegt over de nieuwe initiatieven: "We willen onze klanten graag oplossingen met toegevoegde waarde bieden en ervoor zorgen dat ze meteen aan de slag kunnen. Alleen dozen schuiven is nooit onze stijl geweest; onze medewerkers onderscheiden zich dan ook door hun ruime kennis van de installatiebranche. Door hun jarenlange praktijkervaring kunnen ze klanten daadwerkelijk ondersteunen in het succesvol uitvoeren van installatietechnische projecten."

Pierik vervolgt: "Een belangrijk aspect bij onze nieuwe concepten is dat deze deel uitmaken van de NPQ BIM Line. Deze hebben we ontwikkeld om installateurs en adviseurs actief te laten bijdragen aan de reductie van faalkosten in de bouwbranche. Zowel NPQ Techline als AutoCAD Revit MEP maken het mogelijk om ontwerpen te visualiseren en informatie met andere partijen in het bouwproces uit te wisselen. Dit wordt nog vergemakkelijkt door het gebruik van Autodesk Navisworks. Deze verbetering in de communicatie en de eenduidige gegevensuitwisseling bieden de mogelijkheid om in de ontwerpfase fouten op te sporen, waardoor in de uitvoering veel kosten, en met name faalkosten, worden bespaard."


---




Ingezonden persbericht