Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 11 januari 2010

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER bereikt in recordtijd 1 miljoen bezoekers -Diamanten Film

Opnieuw breekt Komt een vrouw bij de dokter van regisseur Reinout Oerlemans een record: de film heeft binnen zeven weken één miljoen bezoekers getrokken en heeft daarmee de status van de Diamanten Film behaald. Op 6 december 2009 bereikte de film al de Platina Film status. Nooit eerder haalde een Nederlandse film in zo'n korte tijd één miljoen bezoekers.

De miljoenste bezoeker wordt vanavond om 19.00 uur welkom geheten door hoofdrolspeler Barry Atsma in bioscoop Cinema Palace, Grote Houtstraat 111-113 in Haarlem.

De uitreiking van de Diamanten Filmtrofee vindt vanavond live plaats in de uitzending van RTL Boulevard tussen 18.35-19.30 uur. Presentator Albert Verlinde overhandigt de award aan regisseur Reinout Oerlemans.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw verbijsterend, maar ook: ontroerend en een ode aan de liefde.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER draait momenteel in 118 zalen in Nederland.

Zie ook www.komteenvrouwbijdedokterdefilm.nl

EINDE PERSBERICHT