Ingezonden persbericht


Malaysia Airlines viert 30 jaar Amsterdam - Kuala Lumpur

Schiphol, 11 januari 2010

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines vliegt dertig jaar op de route Amsterdam - Kuala Lumpur. Om dit jubbileum te vieren trakteert Malaysia Airlines het hele jaar op speciale acties.

Malaysia Airlines is gestart met een speciale verjaardagsactie, waarbij de luchtvaartmaatschappij aantrekkelijke tarieven aanbiedt naar bijna dertig bestemmingen in Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. De verjaardagsactie (30 Years Anniversary Promotion) is geldig voor boekingen vanaf 8 januari t/m 29 januari 2010 met vertrekken in de periode van 1 april t/m 15 juni (Zuidoost- Azië, Australië en Nieuw-Zeeland) en 9 augustus t/m 30 november (Australië en Nieuw-Zeeland). De all-in retourtarieven starten al vanaf ¤ 539,- (voor de Maleisische bestemmingen: Kuala Lumpur, Langkawi, Penang, Kota Kinabalu, Kota Bahru, Kuching en Sandakan). Naar Australië vliegt men in de actieperiode al vanaf ¤¬ 769,- (all-in retourtarief).

Malaysia Airlines voerde op 5 januari 1980 de eerste vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur uit. Dertig jaar na dato werden de passagiers op deze datum getrakteerd op een lekkere verrassing.

De vlucht werd destijds wekelijks uitgevoerd met een DC-10 en er werd toen nog een tussenstop gemaakt in Jeddah, Saoedi-Arabië. Het kantoor van Malaysia Airlines in Nederland opende op 20 december 1979 de deuren en had zeven medewerkers in dienst. Inmiddels zijn er 32 medewerkers, voor zowel passagiers als vracht, werkzaam bij Malaysia Airlines in Nederland.