Ingezonden persbericht


Jan Hamming: aanval op de armoede

PvdA wil woonlastenfonds

PvdA-lijstrekker Jan Hamming heeft in zijn Nieuwjaarstoespraak gepleit voor de invoering van een gemeentelijk woonlastenfonds. Met dat fonds zouden mensen met een laag inkomen die meer dan 30% kwijt zijn aan woonlasten gecompenseerd moeten worden. Nu blijkt uit onderzoek dat 6300 minima in Tilburg meer dan 36% van hun inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Daarmee blijft er voor hen onvoldoende geld over voor eten, drinken en sociale activiteiten en dreigen daarmee in armoede te vervallen.

In zijn toespraak legde Jan Hamming de nadruk op de bestrijding van de armoede in Tilburg. Zeker nu de gevolgen van de economische crisis bij mensen met lage inkomens extra hard toeslaan. In de jaren 2006-2010 is door de PvdA voor ¤ 15,3 miljoen extra in het armoedebeleid geinvesteerd. Ook voor de komende periode wil de PvdA weer extra middelen stoppen in het armoedebeleid. Om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt wil de PvdA in het nieuwe college de portefeuille sociale zaken en werkgele PERSBERICHT 7
10 januari 2010

genheid.

Jan Hamming wil in het kader van de armoedebestrijding dat alle aandacht gaat naar het realiseren van nieuwe werkgelegenheid. In de afgelopen periode zijn er in Tilburg 7.600 extra arbeidsplaatsen gerealiseerd. Voor de nieuwe periode moeten er 5.000 banen bij.

Tilburg 4e plaats aantrekkelijke stad

Jan Hamming blikte ook terug op de positieve resultaten die in de adfgelopen jaren zijn geboekt. In de afgelopen tien jaar is Tilburg de snelste sociaal-economische stijger van Nederland. Uit het onderzoek "De aantrekkelijke stad" van Gerard Marlet (opsteller van de Atlas van Nederlandse steden) blijkt dat Tilburg op de vierde plaats staat van de steden die qua aantrekkelijkheid in de periode 1997-2007 zijn gegroeid. In deze aantrekkelijkheidsgroei worden bereikbaarheid, onderwijsvoorzieningen, cultuur, sport, werkgelegenheid etc. meegenomen. Zo blijkt Tilburg ook op de vierde plaats te staan met het aanbod van popconcerten en op de elfde plaats qua sport en sportvoorzieningen.