Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 januari 2009

Half miljoen 55-plussers luisteren naar Elvis-dag op Radio 5 Nostalgia

Publieke nostalgische zender scoort met een dag rond 'The King of Rock&Roll'

Radio 5 Nostalgia bereikte afgelopen vrijdag met de Elvis-dag een half miljoen Nederlanders van 55 jaar en ouder. Op die dag stond de radiozender stil bij de 75e verjaardag van Elvis Presley. Een kwart van de Nederlanders in de doelgroep van Radio 5 Nostalgia (55+) was op de hoogte van de speciale Elvis-dag. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Kijk- en Luisteronderzoek in opdracht van Radio 5 Nostalgia.

De website van Radio 5 Nostalgia trok eveneens flink meer bezoekers dan op reguliere dagen. Het aantal unieke bezoekers lag bijna drie keer zo hoog. Het aantal pageviews vervijfvoudigde op 8 januari.

Luisteraars van Radio 5 Nostalgia waardeerden de Elvis Presley-dag gemiddeld met het zeer hoge rapportcijfer 7,9.

Elvis Presley-dag op Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia stond vrijdag 8 januari tussen 06.00 uur en 19.00 uur in het teken van Elvis Presley. The King of Rock 'n Roll zou die dag 75 jaar geworden zijn. De nostalgische zender blikte terug op de veelzijdige carrière van Elvis met veel muziek, het concert 'Aloha From Hawaii', gesprekken met Elvis-kenners en fans en de Elvis Top 75.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht