Gemeente Delft

Ontwerp speelplek Mijnbouwplein dankzij inbreng buurtkinderen

Op het binnenterrein tussen de Mijnbouwstraat, Maerten Trompstraat en Piet Heinstraat komt een nieuwe speelplek. Buurtkinderen hebben tijdens een speciale bijeenkomst hun ideeën en wensen naar voren gebracht. Daarmee is een leuk en groen ontwerp gemaakt.

Het ontwerp houdt rekening met drie uitgangspunten: avontuurlijk, natuurlijk, en groen. Avontuurlijk, door meer te kiezen voor spelaanleidingen in plaats van traditionele toestellen. Natuurlijk, door het gebruik van materialen die in een groene omgeving passen. Groen, door zoveel mogelijk toestellen te kiezen die op gras kunnen staan. Door meerdere kleinere toestellen toe te passen kunnen veel kinderen met uiteenlopende leeftijden tegelijk spelen.

Wethouder Anne Koning vindt dat het plan helemaal past binnen het beleid dat zij voorstaat: 'Het is belangrijk om waar mogelijk groen en speelvoorzieningen in een buurt te realiseren. Als dit kan worden gecombineerd is het helemaal mooi.'

De speelplek komt achter de nieuwe woningen aan de Maerten Trompstraat en het schoolgebouw aan de Mijnbouwstraat 25. Een deel van het terrein wordt ingericht met een volledig openbare speelplek. Alle buurtkinderen kunnen er dan ook gebruik van maken. Helaas moeten zij nog wel even geduld hebben. De speelplek kan pas worden aangelegd als de ruwbouwwerkzaamheden voor het schoolgebouw klaar zijn. Deze vinden plaats in 2010.

Noot voor de redactie (