Gemeente Cromstrijen


Stroomstoring zondag 10 januari 2010

11-01-2010

Zondag 10 januari 2010 zaten 225 huishoudens in Numansdorp zonder elektriciteit. Vanaf 13.58 uur viel de stroom uit. Pas om 01.41 uur beschikte iedereen weer over elektriciteit.

Monteurs van netbeheerder Stedin ontdekten zondag een hoofdstoring aan een middelspanningsruimte aan de Hallinxweg. Na deze problemen te hebben opgelost, bleek er ook een storing te zijn aan een andere middelspanningsruimte. De storingen zijn opgelost en het netwerk is weer stabiel.

Zondag 10 januari ontving de gemeente geen melding van netbeheerder Stedin over de langdurige stroomstoring. Stedin zoekt op dit moment uit waarom deze melding niet is doorgekomen.

De gemeente en netbeheerder Stedin betreuren de vervelende samenloop van omstandigheden waardoor vele huishoudens langdurig zonder stroom zaten. Ter compensatie ontvangen deze huishoudens een vergoeding van Stedin. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aansluiting die men heeft en de duur van de stroomuitval. De compensatie wordt automatisch uitbetaald of verrekend. Inwoners ontvangen hierover schriftelijk bericht van Stedin.