Gemeente Berkelland


Voorbereiding wijkplannen de Koppel (Borculo) en de Berg (Neede) gaat volgende fase in

ProWonen en de gemeente Berkelland werken samen met de bewoners al enkele jaren aan de wijkplannen de Berg in Neede en de Koppel in Borculo. De wijkplannen staan in hoofdlijnen op papier. Vanaf januari wordt er met diverse officiële procedures gestart.

Voorontwerp bestemmingsplannen

Het voorontwerp bestemmingsplan voor de Berg en de Koppel ligt vanaf 13 januari tot 24 februari ter inzage in het gemeentehuis. Het wijst de bestemming, ofwel de functie van de grond aan, voor bijvoorbeeld wonen, verkeer of groen. Ook geeft het bestemmingsplan regels over het gebruik van de grond en wat daarop gebouwd is of mag worden. Alle bouwaanvragen worden aan het bestemmingsplan getoetst.

Bouwaanvraag

In februari wordt de bouwvergunning voor het onderhoud aan de woningen aan de Dumasweg in de Berg en Koppeldijk/Bernhardstraat in de Koppel gepubliceerd. In de Berg gaat het om de woningen aan de Dumasweg met de huisnummers 18 t/m 40, 3 t/m 29 en 47 t/m 69. In de Koppel gaat het om de woningen aan de Koppeldijk 31 en 33 en de Bernhardstraat 1 t/m 19. Beide aanvragen passen binnen het huidige bestemmingsplan. Dit zijn de eerste onderhoudsprojecten aan woningen van de wijkplannen.

Start sloop woningen Dumasweg in de Berg

In januari heeft de gemeente Berkelland een sloopvergunning voor de leegstaande woningen aan de Dumasweg 35 t/m 45 verleend. In februari 2010 start ProWonen met de sloopwerkzaamheden.

DeKoppellogo.jpg

Aanvraag plaatsing woonunits in de Koppel en de Berg

Tijdens onderhoudswerkzaamheden is het mogelijk dat bewoners tijdelijk naar een woonunit van ProWonen verhuizen. Daarom heeft ProWonen een aanvraag ingediend om, als dat nodig is, tijdelijk woonunits te plaatsen in de Berg en de Koppel. In de Berg gaat het om de locatie Dumasweg waar nu nog de woningen met de huisnummers 35 t/m 45 staan. Deze woningen worden in februari gesloopt. Voor de Koppel gaat het om het plantsoen in de Wilhelminastraat, tegenover de woningen met de huisnummers 6 t/m 16. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de woonunits ook daadwerkelijk geplaatst worden! De aanvraag voor de plaatsing van de woonunits ligt vanaf 13 januari tot en met 24 februari ter inzage in het gemeentehuis.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Arjan Dijkmans, telefoon: 0545-250 311, of e-mail: A.Dijkmans@gemeenteberkelland.nl.