Politie IJsselland

Onwelwordingen in supermarkt Stadshagen

Zwolle, 11-01-2010

In de supermarkt van Albert Heijn aan de Wade, in de wijk Stadshagen, zijn vanmorgen tegen 12:00 uur, 5 medewerkers van dit concern onwel geworden. Zij werden met klachten over misselijkheid en duizeligheid naar het nabij gelegen Gezondheidscentrum gebracht.

Buiten hen zijn nog 15 mensen, voornamelijk klanten zonder klachten, naar dit centrum gebracht. Allen werden onderzocht en maken het op dit moment goed. Er is geen aanwijsbare oorzaak voor de onwelwording van de 5 slachtoffers vastgesteld.

Door de hulpverleningsdiensten van de politie, brandweer en de geneeskundige dienst van de regio IJsselland werd de winkel afgezet, de overgebrachte slachtoffers onderzocht en eventuele schadelijke gassen gemeten. Die werden niet aangetroffen. Ook omliggende panden die, naast de supermarkt, deel uitmaken van een aaneengesloten gebouw, waarin meerdere winkels gevestigd zijn, werden op eventuele schadelijke gassen onderzocht. Die werden ook daar niet aangetroffen. Na enkele uren werd de winkel weer voor het publiek opengesteld.

Op dit moment wordt, in samenwerking met de dienst Toezicht en Handhaving van de gemeente Zwolle, nagegaan in hoeverre de luchtverversingsinstallatie van de winkel een rol heeft kunnen spelen bij de onwelwordingen. Zodra hierover meer bekend is, volgt er aanvullende informatie.