Gemeente Voorschoten

Vlietwijk

Contracten voor start nieuwbouw Vlietwijk

handen geven Met de handtekeningen van de gemeente Voorschoten en Woonzorg op 11 januari zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw in Vlietwijk op papier helemaal rond. Namens de gemeente tekenden wethouder Bruno van Dunne en namens Woonzorg directeuren Guus Verduijn en Michel van Es.

Wethouder Bruno van Dunné: "Wij zijn ontzettend blij dat we binnenkort kunnen beginnen met bouwen aan Vlietwijk. Dat er woningen komen en voorzieningen die goed zijn voor heel Voorschoten. Zoals woningen voor mensen met een kleine beurs en een zorgvoorziening in de wijk. Ook de omgeving pakken we aan. We maken de wijk groen en veilig."

Sociale huurwoningen en zorgcentrum
De nieuwbouw in Vlietwijk omvat naast woningbouw eigentijdse voorzieningen zoals een buurthuis en een modern zorgcentrum aan de Professor Einsteinlaan en omgeving (KEEL-gebied).

Woonzorg Nederland ontwikkelt het plan, dat in twee delen wordt gerealiseerd. Het eerste deel omvat Zorgcentrum Vlietwijk met 68 plaatsen. Er komen 74 woningen verdeeld over drie bouwblokken. In de eerste twee bouwblokken komen in totaal 53 sociale huurwoningen. Het derde blok bestaat uit 21 sociale huurwoningen. Er komt ook een nieuw buurthuis.

Het nieuwe zorgcentrum komt in beheer van de Zorgorganisatie Topaz en vervangt Zorgcentrum Hofflantshuys. Diny de Bresser van Topaz en Guus Verduijn namens Woonzorg Nederland hebben de huurovereenkomst bekrachtigd met hun handtekening. In het tweede plandeel van de wijkvernieuwing Vlietwijk staan 40 woningen gepland: 23 sociale huurwoningen en 17 koopwoningen. De werkzaamheden beginnen nadat de woningen uit het eerste deel zijn opgeleverd. De totale investering in het plan bedraagt 39 miljoen euro, waarvan Woonzorg Nederland ruim 12,5 miljoen euro maatschappelijk investeert.

Op 26 januari organiseert Woonzorg Nederland een informatieavond in Vlietwijk voor de toekomstige bewoners. Deze ontvangen hiervoor een uitnodiging. In februari gaat symbolisch en feestelijk de eerste paal de grond in.

* 11 januari 2010