Ingezonden persbericht


Wim Klerks wint Gouden Koksmuts in jubileumjaar
Prestigieuze Nederlandse kookprijs viert 2010 met grandeur

Chef-kok Wim Klerks van restaurant Les Jumeaux te Bennebroek heeft de Gouden Koksmuts 2010 gewonnen. De felbegeerde culinaire prijs is op maandag 11 januari in samenwerking met Nestlé Professional uitgereikt tijdens de Horecava in de finale van het Nederlands Kampioenschap Horeca. Vanwege het 50-jarig bestaan van de Gouden Koksmuts heeft de prijs dit jaar extra glans.

"Winnend menu absoluut overtuigend"
Van de zeven deelnemers wist chef-kok Klerks de jury het meest te imponeren met een bijzonder vijfgangenmenu, bestaande uit onder meer een voorgerecht met maïskip, langoustine en zee-egel en een dessert met chocolade, Haagse hopjes en peer. De tweede en derde prijzen gingen naar respectievelijk Jonathan Zandbergen en Rob van der Veeken. Chef-kok Wim Klerks, in 2009 namens Nederland deelnemer aan de Bocuse d'Or finale in Lyon, is blij met zijn eerste prijs: "Vroeger motiveerde de Gouden Koksmuts mij al enorm om mee te doen aan wedstrijdkoken. Daarom hoopte ik er natuurlijk op ooit deze prijs te winnen." Juryvoorzitter Wynand Vogel zegt over het winnende menu: "Wim Klerks wist ons ruimschoots te overtuigen: qua techniek en smaak stak hij er voor ons absoluut met kop en schouders boven uit."

50 jaar culinaire geschiedenis
De Gouden Koksmuts wordt sinds 1960 uitgereikt en vanwege het jubileumjaar is het programma rondom de prijsuitreiking uitgebreid met diverse feestelijkheden. Zo waren veel oud-winnaars van de prijs aanwezig, onder wie Cas Spijkers, Jan Hekkelman en Toine Smulders. Na bekendmaking van de winnaar van 2010 vond onder zeer grote belangstelling een signeersessie van het Gerechtenboek van het Koksgilde plaats. Deze speciale jubileumeditie toont een geschiedenis van de prijs in woord en beeld en staat vol recepturen van oud-winnaars en talenten van de toekomst. Het eerste exemplaar werd door André Hendriks, directeur Nestlé Professional Benelux, uitgereikt aan Jan Hekkelman (winnaar Zilveren Koksmuts 1976) en andere oud-winnaars.

Over Nestlé Professional
Nestlé Professional is onderdeel van de Nestlé Groep en wereldmarktleider op het gebied van food services. Nestlé Professional heeft vestigingen in 97 landen; er werken meer dan 10.000 mensen. De onderneming levert voedingsmiddelen zoals verpakte culinaire producten, bevroren en gekoelde producten en dranken waaronder koffie, thee en chocolademelk voor de professionele markt. www.nestleprofessional.nl



Ingezonden persbericht