NOC*NSF


Arnhem, 11 januari 2010

Leden NOC*NSF kiezen André Bolhuis als voorzitter

Op 11 januari 2010 heeft de Algemene Vergadering (AV) van NOC*NSF tijdens een extra vergadering André Bolhuis gekozen als voorzitter van NOC*NSF. De leden van NOC*NSF volgen hiermee de voordracht van het bestuur en de door de AV ingestelde benoemingsadviescommissie. Deze commissie onder leiding van vicevoorzitter Ton Rombouts had als opdracht te komen met een enkelvoudige voordracht. Erica Terpstra zal de voorzittershamer per 18 mei 2010 overdragen. André Bolhuis dankte de leden van NOC*NSF voor het in hem gestelde vertrouwen.

Vacature
In mei 2010 loopt de zittingstermijn van Erica Terpstra af als voorzitter van NOC*NSF. Erica heeft dan met veel verve en warme persoonlijke inzet haar maximale statutaire termijn vol gemaakt. Vooruitlopend op dit onvermijdelijke is vanaf mei 2009 gezocht naar een nieuwe voorzitter. Dit heeft nu geresulteerd in de verkiezing van André Bolhuis.

De procedure
De AV en het bestuur van NOC*NSF hebben in mei 2009 besloten een benoemingsadviescommissie te formeren die als opdracht mee zou krijgen om met een enkelvoudige voordracht te komen. De commissie onder leiding van vicevoorzitter Ton Rombouts bestond verder uit Mavis Carrilho (bestuurslid NOC*NSF), Erik van Heijningen (voorzitter KNZB), Elly de Jonge (voorzitter NJBB), Michael van Praag (voorzitter KNVB), Marcel Wintels (voorzitter KNWU) en Paul de Winter (voorzitter KNBRD). De benoemingsadviescommissie heeft via advertenties in landelijke dagbladen en een uitnodiging aan alle sportbonden, kandidaten geworven. De daaruit voortgekomen longlist is op basis van het profiel en gesprekken met een aantal kandidaten, teruggebracht tot deze enkelvoudige voordracht. Het bestuur heeft deze voordacht unaniem overgenomen en op 17 november 2009 aan de leden bekend gemaakt. De leden van NOC*NSF hebben vervolgens op grond van de statuten tot 28 december 2009 de gelegenheid gekregen ook kandidaten voor te dragen. Daar hebben zij geen gebruik van gemaakt. Conform de statuten hebben de leden van NOC*NSF vanavond André Bolhuis met algemene stemmen gekozen.

André Bolhuis
André Bolhuis was in de ogen van de benoemingsadviescommissie en het bestuur van NOC*NSF de ideale kandidaat voor het voorzitterschap van NOC*NSF. Hij heeft een ruime persoonlijke (top)sportervaring op onder andere wereld- kampioenschappen en Olympisch Spelen. Daarnaast vervulde André diverse bestuursfuncties in de sportwereld waaronder het voorzitterschap van de KNHB. André verwierf met zijn functie en activiteiten diverse onderscheidingen en erelidmaatschappen, waaronder die van NOC*NSF.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF