Gemeente Someren


Informatiebijeenkomst Stoppen met roken

Dinsdag 12 januari vindt er een gratis informatiebijeenkomst plaats in de bibliotheek in Someren.

Dinsdag 12 januari 2010:

Informatiebijeenkomst `Stoppen met roken'

De Gezondheidswijzer, gevestigd in de bibliotheek in Someren, organiseert in samenwerking met de GGD Brabant-Zuidoost een informatiebijeenkomst over stoppen met roken. De bijeenkomst vindt op dinsdag 12 januari 2010 van 20.00 tot 21.30 uur plaats in de bibliotheek aan de Molenstraat in Someren.

Voor rokers horen sigaretten bij het dagelijks leven. U rookt bijvoorbeeld bij de koffie of na het eten, of als er sprake is van spanning en stress. Dat roken ongezond is, is bekend. Rokers hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, longziekten, verschillende vormen van kanker (met name longkanker), onvruchtbaarheid en verminderde potentie. De gemiddelde levensduur van een roker is 10 jaar korter dan van een niet-roker. Dit zijn allemaal risico's voor de lange termijn, stoppen met roken heeft op korte termijn echter ook al voordelen:

o uw conditie gaat vooruit

o u heeft meer lucht en kunt gemakkelijker ademen

o u voelt zich frisser en fitter

o uw huid en haar zien er beter uit

o u proeft en ruikt beter

o uw stem klinkt beter

o uw rokershoest verdwijnt

o u bent minder vaak verkouden

o u bespaart geld

Mensen zijn bovendien vaak trots op zichzelf als het stoppen is gelukt. Zij vinden zichzelf een goed voorbeeld voor hun kinderen. Kinderen die in een rookvrij huis wonen, hebben minder vaak last van verkoudheid, oorontsteking en hoesten.

Wilt u stoppen met roken?

Er zijn dus genoeg redenen om te stoppen met roken. Toch kunt u alleen succesvol stoppen als u er zélf van overtuigd bent dat u wilt stoppen.

Veel mensen besluiten in het nieuwe jaar te stoppen met roken. Wanneer rokers een hulpmiddel gebruiken bij het stoppen met roken vergroot dit de kans van slagen van een stoppoging, daarom wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd over twee vormen van stopondersteuning:

o Het individuele aanbod van praktijkverpleegkundigen van huisartsen in Someren

o "Pakje Kans", Groepsaanbod van de Zorgboog

Meer informatie

Geïnteresseerd? De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden bij: M. Lenders van Onis (tel. 0493-441253 of m.lenders@oniswelzijn.nl) of bij de bibliotheek Someren (tel. 0493-492828 of
activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl).

Laatst gewijzigd: 22 december 2009

---