Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Openbare vergadering 12 januari

Commissie Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling en Welzijn vanaf 20.00 uur in de raadzaal, Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda
Op de agenda van de commissie staan onder meer het Top-plan van Perspect, het Actieplan armoede 2010-2011 en een aantal moties.

TOP-plan Perspect
Welzijnsorganisatie Perspect heeft de afgelopen jaren haar organisatie verbeterd aan de hand van het TOP-plan. Perspect verzorgt tijdens de commissievergadering een presentatie, waarna de commissieleden de gelegenheid krijgen om vragen te stellen.

Actieplan armoede 2010-2011
De deelraad van IJsselmonde heeft eind 2006 een werkgroep Armoede samengesteld, waarin alle IJsselmondse politieke partijen vertegenwoordigd zijn. De werkgroep heeft vervolgens een initiatiefvoorstel armoedebeleid in de deelgemeente opgesteld dat is vastgesteld in de deelraadsvergadering van 12 juli 2007. Het dagelijks bestuur kreeg de opdracht om dit voorstel verder uit te werken in een actieplan Armoede 2008-2009. De deelraad heeft dit plan vervolgens vastgesteld op 22 januari 2008. Om te kunnen kijken wat er de afgelopen periode allemaal door de deelgemeente en haar samenwerkingspartners is opgepakt, is een eindrapportage actieplan Armoede 2008-2009 opgesteld. Uit de opsomming van het grote aantal acties/activiteiten in deze eindrapportage, blijkt dat in IJsselmonde
- ondanks de beperkte bevoegdheden op het gebied van inkomensbeleid - op lokaal niveau een positieve stimulans is gegeven aan een invulling op het gebied van armoedebeleid. De uitvoering van dit beleid stopt niet op 31 december 2009. Daarom is een Actieplan Armoede 2010-2011 opgesteld met daarin allerlei maatregelen en voorstellen. De commissie wordt gevraagd zich uit te spreken over de eindrapportage actieplan Armoede 2008-2009. Verder wordt de commissie gevraagd een advies te geven over het Actieplan Armoede 2010-2011. Besluitvorming vindt vervolgens plaats in de deelraadsvergadering van 11 februari 2010.

Moties ouderen in beweging (CDA), Kinderraad (PvdA) en Dag van de Mantelzorg (IJsselmonde leeft)
Genoemde fracties hebben in november en december vorig jaar een motie ingediend en vervolgens ingetrokken, onder voorwaarde hierover door te praten in de eerstvolgende vergadering van de commissie MEO&W, i.c. 12 januari 2009.