Symposium Meer tijd voor deeltijders - 12 januari, Den Haag

06/01/2010 12:13

Booij, Klusman en Van Bruggen

PERSUITNODIGING

Symposium Meer tijd voor deeltijders - Hoe deeltijders meer uren kunnen werken

Hoe creëren we de voorwaarden om deeltijders meer uren te laten werken? Over die vraag organiseren de Stichting van de Arbeid en de Taskforce DeeltijdPlus op dinsdag 12 januari 2010 het symposium Meer tijd voor deeltijders - Hoe deeltijders meer uren kunnen werken. Het symposium start om 13.00 uur en vindt plaats in het SER-gebouw in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 60).

Sinds de oprichting door kabinet en sociale partners heeft de Taskforce Deeltijdplus het debat over meer uren werken gevoerd, onderzoek gedaan en proefprojecten uitgevoerd. De Stichting van de Arbeid en de Taskforce willen de hierin opgedane resultaten en inzichten delen tijdens een symposium, zodat werknemers en werkgevers, cao-onderhandelaars, HR-managers en leden van ondernemingsraden uit alle sectoren van de arbeidsmarkt ermee aan de slag kunnen.

Programma:

13.00 uur Inloop en ontvangst

13.30 uur Introductie door dagvoorzitter Inge Diepman

13.45 uur Interview met staatssecretaris van SZW Jetta Klijnsma

14.00 uur DeeltijdPlus in feiten & cijfers

14.20 uur Pauze

14.45 uur Break-outsessies over verschillende DeeltijdPlus-oplossingen

16.15 uur Gesprek met Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) en Pia Dijkstra (voorzitter Taskforce DeeltijdPlus)

16.45 uur Afsluiting door sneldichteres Dominique Engers

17.00 uur Borrel

Pilotprojecten

In opdracht van de Taskforce DeeltijdPlus zijn in totaal 28 pilots in diverse sectoren gestart: zorg, onderwijs, overheid, detailhandel en zakelijke dienstverlening. In deze pilots ontwikkelen werkgevers samen met hun (deeltijd)werknemers oplossingen om kleine deeltijdbanen uit te breiden en vrouwen in substantiële banen te behouden. Hun praktische oplossingen en instrumenten, die voor veel meer organisaties relevant en bruikbaar zijn, worden gepresenteerd in een viertal break-outsessies.

Onderwerpen die in deze sessies aan bod komen zijn bijvoorbeeld taakverrijking en combinatiefuncties, zelfroosteren, plaats- en tijdonafhankelijk werken en de opname van de dialoog over contractomvang als vast onderdeel in trainingen of functioneringsgesprekken.

Meer informatie

Meer informatie over de Taskforce DeeltijdPlus vindt u op www.meerurenwerken.nl. Meer informatie over de Stichting van de Arbeid treft u op www.stvda.nl.

Specifieke informatie over de verschillende pilots vindt u in de bijlage. Ter gelegenheid van het symposium is bovendien een boekje verschenen met daarin interviews met de coördinatoren van de pilotprojecten. Dit boekje kunt u downloaden op www.meerurenwerken.nl/leidinggevenden/pilots. Een exemplaar van het boekje kunt u opvragen bij Corine Lindhout, haar contactgegevens staan hieronder.

Kort na het symposium wordt een persbericht met de resultaten van het symposium verstuurd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.meerurenwerken.nl