Gemeente Teylingen

afvalcontainers

Eerste nieuwe afvalcontainers

08 januari 2010

Dinsdag 12 januari om 16.30 uur neemt wethouder Leo van der Zon zijn nieuwe huisvuilcontainers in ontvangst. Alle inwoners van Teylingen ontvangen in het eerste kwartaal nieuwe containers voor de inzameling van restafval en groente-, fruit- en tuinafval.

Bij de inwoners van Voorhout wordt de duobak vervangen door twee containers, één voor restafval en één voor gft-afval. Bij de inwoners van Sassenheim en Warmond worden de oude containers vervangen door nieuwe containers.

Nieuwe containers

De nieuwe containers worden neergezet op de openbare weg voor de woning. Aan de hand van de adressticker kunnen inwoners hun containers vinden. Zij hoeven de containers niet persoonlijk in ontvangst te nemen. De nieuwe containers kunnen nog niet direct gebruikt worden, omdat eerst alle containers uitgezet worden en daarna de oude containers worden opgehaald. Dit gebeurt aansluitend aan het ophalen van het huisvuil. Na de laatste ophaaldag mogen de containers niet meer worden aangeboden.

Voorhout

Tussen 11 en 22 januari 2010 worden in Voorhout de nieuwe containers uitgezet. Tussen 25 en 29 januari 2010 worden de duobakken voor het laatst geleegd en vervolgens weggehaald. Vanaf 1 februari 2010 wordt in Voorhout gewerkt met de nieuwe containers. In de even weken wordt het restafval opgehaald, en in de oneven weken het gft-afval.

Sassenheim en Warmond

Tussen 1 en 12 februari 2010 worden in Sassenheim en Warmond de nieuwe containers uitgezet. Tussen 15 en 26 februari 2010 worden de oude containers voor het laatst geleegd en vervolgens weggehaald. Vanaf 1 maart 2010 wordt in Sassenheim en Warmond gewerkt met de nieuwe containers. In de even weken wordt het restafval opgehaald, en in de oneven weken het gft-afval.

Brief

Alle inwoners van Teylingen ontvangen een persoonlijke brief over de omwisseling van hun containers. De inwoners van Voorhout ontvingen deze brief in de eerste week van januari. De inwoners van Sassenheim en Warmond ontvangen deze brief op 21 of 22 januari. Bij de brief zit ook de afvalkalender 2010 en een sticker die inwoners kunnen gebruiken als zij hun oude container willen houden.

Nieuwe afvalcontainers