RTL Group

Live uitzendingen RTL Z rapport Davids

Aanstaande dinsdag 12 januari doet RTL Nieuws bij RTL Z live verslag van de presentatie van het rapport van de commissie-Davids. Het rapport wordt uitgereikt aan Minister-President Balkenende. Aansluitend wordt het rapport door Willibrord Davids toegelicht tijdens een persconferentie. De commissie-Davids werd in januari 2009 in het leven geroepen door Balkenende om onderzoek te doen naar de besluitvorming die in 2003 leidde tot Nederlandse politieke steun aan de Irak-oorlog.

In de Haagse studio van RTL Nieuws beschouwt politiek verslaggever Frits Wester de inhoud en implicaties van het rapport met PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer en Klaas de Vries, lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Beiden spelen namens de Partij van de Arbeid een sleutelrol in de zaak, waarbij het vooral gaat om de vraag of er een parlementaire enquete moet komen.

In de studio in Hilversum is Peter Kooijmans te gast. De oud-minister van Buitenlandse Zaken van het CDA praat met presentatoren Sanne Boswinkel en Roderick Veelo over de consequenties van het rapport.

Uitzending: RTL Z Nieuws, dinsdag 12 januari tussen 10.00 en 12.00 uur bij RTL 7.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.