Gemeente Haaren


sociaal raadslieden op 8 januari geopend

Bureau sociaal raadslieden op 8 januari geopend

De wethouder, mevrouw Carine Blom, heeft op 8 januari Bureau Sociaal Raadslieden Haaren officieel geopend.

Bureau Sociaal Raadslieden Haaren valt onder de Boxtelse Welzijnsinstelling Delta en gaat inwoners van Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt gratis, en desgewenst anoniem, helpen met hulpvragen en problemen op sociaal-juridisch gebied. Heeft u vragen over dergelijke onderwerpen, dan kunt u voortaan elke vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur in uw eigen gemeente terecht voor hulp en advies.

Hulp en advies bij alle vragen

De sociaal raadslieden geven gratis advies en informatie over de rechten en plichten bij onderwerpen als arbeidszaken, sociale verzekeringen, echtscheiding, consumentenzaken, erfrecht, wonen, onderwijs en studiefinanciering, belastingen, gezondheidszorg, vrijetijdsbesteding, maatschappelijke voorzieningen enz. U kunt bij Bureau Sociaal Raadslieden te weten komen hoe de zaken in elkaar zitten. U kunt er advies krijgen op allerlei gebied. Wanneer blijkt dat de sociaal raadsvrouw u niet zelf verder kan helpen, verwijst zij u door naar de instantie die in dat geval hulp kan bieden. Bureau Sociaal Raadslieden helpt u ook graag met het invullen van formulieren, invullen van belastingpapieren, indienen van aanvragen voor allerlei regelingen, het opstellen van brieven en bezwaarschriften of bemiddelen met anderen. Ook kunt u er folders vinden met informatie over allerlei onderwerpen.

Uiteraard gaat Bureau Sociaal Raadslieden vertrouwelijk om met uw informatie.

Wanneer is Bureau Sociaal Raadslieden open?

Vanaf 8 januari 2010 houdt Bureau Sociaal Raadslieden elke vrijdagmorgen van 10 tot 12 uur spreekuur in het gemeentehuis. U kunt daar zonder afspraak binnen lopen. Bent u niet in de gelegenheid om op vrijdagmorgen naar het Bureau te komen, kunt u het gemeentehuis bellen op nummer (0411) 62 72 82. Een medewerker van Bureau Sociaal Raadslieden belt dan later terug. U kunt ook een mail sturen aan bsrhaaren@deltaboxtel.nl waarin u uw vraag toelicht.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie neemt u contact op met sociaal raadsvrouw Margo van Drunen op nummer (0411) 62 72 11