Gemeente Haaren


Presentatie WMO-adviesraad Haaren

Presentatie WMO-adviesraad Haaren

Deze week valt bij alle inwoners van de gemeente Haaren een folder in de brievenbus waarin de Wmo-adviesraad zich presenteert.

De Wmo-adviesraad adviseert het gemeentebestuur over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning( Wmo). Deze wet heeft als doel te zorgen dat mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen blijven doen in onze samenleving.

De adviesraad adviseert over allerlei Wmo-zaken zoals de leefbaarheid in de dorpen, het preventief jeugdbeleid, de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers, maar ook de lokale gezondheidszorg en de opvang van kwetsbare groepen mensen. Ook praten zij met de gemeente over de dienstverlening vanuit Loket Wegwijs en op welke wijze de informatie en adviesfunctie en het verstrekken van hulpmiddelen op het gebied van wonen, welzijn en zorg ( nog) beter zou kunnen. De adviesraad toetst ook de kwaliteit van de uitgevoerde taken en signaleert verbeterpunten.

De Wmo-adviesraad bestaat momenteel uit 8 leden. Dit zijn vrijwilligers die zich betrokken voelen bij het welzijn en welbevinden van de inwoners uit de vier dorpen. Zij vinden het belangrijk om samen met de gemeente te zorgen dat de taken van de Wet Maatschappelijke ondersteuning goed worden uitgevoerd.

informatie

Voor informatie en/of vragen kunt u terecht bij de voorzitter de heer H. van Hal (0411) 642451. Ook kunt u per e-mail contact opnemen met de Wmo-adviesraad. (wmoadviesraadhaaren@gmail.com)

Folder niet ontvangen?

Bij de receptie van het gemeentehuis kunt u vanaf maandag 19 januari een exemplaar ophalen. Men kan het ook voor u opsturen.