Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 12 januari 2010

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG.
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-gedeeltelijk vernieuwen van een dierenverblijf, Groote Woldweg 66 te Oosterwolde (20090354/RO - 24 december 2009);
-gedeeltelijk vergroten van het woonhuis, Harm Aartsweg 1 te 't Loo Oldebroek (20090355/RO - 29 december 2009);
-geheel plaatsen van een overkapping voor een spuitkraan, Zuiderzeestraatweg 410 te Wezep (20100000/RO - 4 januari 2009);
-vergroten van een woning, Bovendwarsweg 112 te Oldebroek (20090116/RO - 5 januari 2010);
-oprichten van een garage en een berging, Kerkweg 52 te Wezep (20100002/RO - 5 januari 2010).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

AANVRAAG KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om een kapvergunning is ingediend voor het:
-kappen van één ceder, Wildekampsweg 26 te Wezep (55436); -kappen van veertien eiken, Oude Keizersweg 10 te Wezep (55269); -kappen van zeven eiken, langs trottoir van de Hegenbos 20, 30 en 40 te Wezep (55538); -kappen van negenentwintig eiken en twee beuken, Ottenweg tussen 18A en 22 te Oldebroek (55137); -kappen van zes fijnsparren, Vierschotenweg 11 te 't Loo Oldebroek (55134).

Voor deze kapaanvraag is nog geen vergunning verleend. De aanvraag ligt ter inzage, tijdens openingsuren, bij de informatiebalie, gevestigd aan het Raadhuisplein 1 te Oldebroek. Binnen twee weken na deze publicatie kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling een zienswijze op de kapaanvraag indienen bij burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet binnen de genoemde termijn van twee weken telefonisch een afspraak worden gemaakt via (0525) 63 82 54.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-geheel vernieuwen van een ligboxenstal, Jan Boerswegje 6 te Wezep (20090171/RO - 30 december 2009);
-plaatsen van een dakkapel, Ruitersveldweg 43-I te Wezep (20090318/RO - 30 december 2009);
- gedeeltelijk veranderen van een garage in een slaapkamer, Zuiderzeestraatweg 399 te Oldebroek (20090347/RO - 30 december 2009);
-oprichten van een woning, Zuiderzeestraatweg 37 te Oldebroek (20090254/RO - 7 januari 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

BOUWVERGUNNING MET ONTHEFFING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- geheel vernieuwen van een buitenberging, Verlengde Kerkweg 55 te Wezep (door ontheffing op grond van artikel 3.6 lid 1 onder c, van de Wro) (20090271/RO - 30 december 2009).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- mevrouw W. Westerduin namens Kuiper & Burger Milieumanagement BV uit Zoetemeer voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het spoort in de gemeente Oldebroek tijdens de nachtelijke uren in 2010 (geluidsontheffing);
- mevrouw D. Boerendans-Deetman namens Woord & Daad comité Elburg-Oldebroek voor het verkopen van krentenbroden in de gemeente Oldebroek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2010;
- de heer B. Berends namens Herv.Gem. Wezep-Hattemerbroek voor het verkopen van compost in de kernen Wezep en Hattemerbroek op zaterdag 6 en 13 maart 2010;
- de heer J.A. Mijnheer namens Actiecomité Red een Kind voor het houden van een collecte in de gemeente Oldebroek gedurende de periode van 6 tot en met 10 april 2010;
- mevrouw G. van Enk namens Majorettevereniging Majofique uit Wezep voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkoop van oliebollen in Wezep op het Meidoornplein naast de Rabobank op vrijdag 12 en zaterdag 13 november 2010.

KAPVERGUNNING
De volgende kapvergunningen zijn verleend aan:

- de heer J. Fidder namens gemeente Oldebroek voor het kappen van drie bomen aan de Speltakker nabij huisnummer 9 en een boom aan de Speltakker voor huisnummer 38-40, een boom op de parkeerplaats Meidoornplein naast Berberisstraat 12, twee bomen aan de Spireastraat achterzijde Azaleastraat 39, een boom aan Abraham Kuyperhof 26 en twee bomen aan Ruitersveldweg hoek Cotoneasterstraat allemaal in Wezep, twaalf bomen aan de Zuiderzeestraatweg tussen de Leeuwerikstraat en de A 50 en een boom aan de Zuiderzeestraatweg bij het zebrapad tegenover huisnummer 673A allemaal in Hattemerbroek;
- mevrouw G. van 't Oever-van Diepen uit Wezep voor het kappen van een boom op het perceel Voorkamp 9 in Wezep;
- de heer A. den Boer uit Wezep voor het kappen van twee bomen op het perceel Klompenmakersweg 26 in Wezep;
- de heer J. Kroeze uit Hattemerbroek voor het kappen van een boom op het perceel Voskuilerdijk 56 in Hattemerbroek;
- mevrouw B. Theunissen uit Hattemerbroek voor het kappen van een boom op het perceel Nachtegaalstraat 44 in Hattemerbroek;
- mevrouw A. van den Bosch-van het Ende uit Oldebroek voor het kappen van een boom op het perceel Anjerstraat 1 in Oldebroek;
- de heer A.J. van Putten uit Oosterwolde voor het kappen van twee bomen op het perceel Koemkolkweg 5 in Oosterwolde;
- de heer H. van Raalte uit Oldebroek voor het van twee bomen op het perceel Zuiderzeestraatweg 76 in Oldebroek;
- de heer P.J. Ruigrok van de Werve uit Wezep voor het kappen van een boom op het perceel Hertenlaan 5 in Wezep;
- de heer R. Oosterveld namens Het Noordermerk uit Noordeinde voor het kappen van een boom op het perceel Noorderbrink 2 in Noordeinde.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

ONTHEFFING BESTEMMINGSPLAN
OP GROND VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.6 en 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Awb bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 3.6, eerste lid, onder c van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan en om de bouwvergunning te verlenen:
- "Wezep-Noord"; voor het geheel oprichten van een berging en overkapping op het perceel Zuiderzeestraatweg 548 te Wezep, bouwplan 20090338/RO; -"Oldebroek-dorp"; voor het vergroten van een garage op het perceel Ds Otto Veeninglaan 14 te Oldebroek, bouwplan 20090266/RO. en op basis van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening gegeven mogelijheid ontheffing te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan en om de bouwvergunning te verlenen:
- "Wezep-West"; voor het gedeeltelijk vergroten van een bijgebouw op het perceel Knolgroenakker 1 te Wezep, bouwplan 20090321/RO; -"Wezep-Oost"; voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Schapendrift 13 te Wezep, bouwplan 20090312/RO. Het ontwerpbesluit en de ontwerpbouwvergunning, met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 januari 2010 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om ontheffing te verlenen en het bouwplan naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer J.W. van Hoorn van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333.