Gemeente Purmerend

Koninklijke onderscheiding voor de heer Goosen

12 januari 2010

Bijzondere inzet voor maatschappij wordt beloond - Burgemeester Don Bijl reikte op maandag 11 januari een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer M.A.J. Goosen. Hij kreeg de waardering ter gelegenheid van zijn afscheid tijdens de eerste oefenavond 2010 van de Vrijwillige Brandweer Purmerend.

Vrijwillige brandweer
De heer Marco Goosen (49) is sinds februari 1989 lid van de Vrijwillige Brandweer Purmerend. Hij was werkzaam als centralist van de regionale meldkamer en werd specialist op het gebied van meldkamersystemen. Vanaf 1993 was hij bestuurslid van de personeelsvereniging van het korps, tot voor kort was hij daar voorzitter. Ook verzorgde hij personeelsblad 'de Ramoneur' en was hij in 2005 betrokken bij de totstandkoming van het jubileumboek '75 jaar brandweer Purmerend'. Van 1997 tot 2003 was hij lid van de onderdeelcommissie. Tot half 2008 was hij in actieve dienst in de rang van hoofdbrandwacht en chauffeur op zware voertuigen. Om gezondheidsredenen heeft de heer Goosen zijn actieve dienst per 1 juli 2008 moeten beëindigen.

Koninklijke Onderscheiding
Zijn langdurig inzet op het terrein van de openbare orde en veiligheid in zijn woonplaats komen ten goede van de samenleving. De heer Goosen kan worden gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten is de heer Goosen daarom, bij Koninklijk Besluit 31 oktober 2009, nr. 09.003085, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.