Gemeente Son en Breugel


strooizout in de regio

Actuele stand van zaken strooizout in de regio

In de regio Zuidoost-Brabant is op dit moment voldoende strooizout om autosnelwegen en de regionale verbindingswegen te bestrooien.

Uiteraard blijft de behoefte aan zout afhankelijk van de weersomstandigheden. Op basis van de weersverwachting van het KNMI en de dan beschikbare zoutvoorraad, wordt de komende dagen beoordeeld hoe de verkeerssituatie zal zijn.

Zoutloket
Via het zoutloket van Rijkswaterstaat wordt er alles aan gedaan om het extra strooizout van diverse leveranciers in de komende dagen naar de plekken met zouttekorten te distribueren. Rijkswaterstaat heeft, met provincies en gemeenten, daartoe ook een Zoutloket Noord-Brabant ingesteld. Dit loket coördineert de vraag en het aanbod van zout in Nederland, zodat dit optimaal wordt ingezet. Voor lokale tekorten wordt eerst lokaal gezocht naar oplossingen.

Meer informatie
Rijkswaterstaat informeert de komende dagen de weggebruiker continu. Iedereen wordt geadviseerd zichzelf te informeren over de actuele weer- en verkeerssituatie en het reisgedrag daarop aan te passen. Dit kan via deze website, de actuele verkeersinformatie, het gratis Landelijke Informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 en borden boven de weg.

Al ruim 100.000 ton gestrooid
Door het langdurige winterweer van koude en neerslag is er nu al anderhalf keer zoveel strooizout gebruikt als normaal in een jaar gebruikt wordt. De voorraden dreigen daardoor uitgeput te raken. In de afgelopen periode is ruim 100.000 ton strooizout gestrooid, waar normaal 70.000 ton toereikend is van november tot april. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt. Ook andere wegbeheerders in Nederland kampen met dit probleem.

Proclaimer

Snel naar


* Adresgegevens

* Openingstijden

* Veranderingen in de zorg


*