Gemeente Son en Breugel


Breugel uitgereikt aan Ton Yudadharmawan

Vrijwilligerspenning Son en Breugel uitgereikt aan Ton Yudadharmawan

Op maandag 11 januari 2010 reikte burgemeester Hans Gaillard de Vrijwilligerspenning uit aan de heer Ton Yudadharmawan (68 jaar). De uitreiking vond plaats in D'n Tref op het ter-rein van Zonhove. De vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.

De heer Ton Yudadharmawan is al lange tijd op diverse terreinen actief als vrijwilliger.

Ton Yuda is 11 jaar geleden, toen 57 jaar oud, een dag per week korter gaan werken.
Deze dag vult hij vanaf januari 1998 geheel belangeloos op als vrijwilliger bij Zonhove (instel-ling voor behandeling en begeleiding van mensen met een meervoudige beperking in Son en Breugel). Tot 1 januari 2010 kleedde hij elke maandag de volwassen cliënten van Zonhove, allen meervoudig gehandicapt, om ten behoeve van het zwemmen. De omstandigheden waaronder hij werkte waren zwaar: een erg warme omgeving met een hoge luchtvochtig-heidsgraad. Per dagdeel komen er circa 9 cliënten zwemmen, die door hem en enkele me-devrijwilligers geholpen worden. Vanaf 1 januari 2010 verricht hij op maandag diverse werk-zaamheden in het activiteitencentrum van Zonhove.

Vijf jaar geleden is de heer Yuda gestart met vrijwilligerswerk voor het Diaconaal Centrum in Eindhoven. Dit is een inloophuis voor dak- en thuislozen. Tot voor kort hielp hij daar elke vrijdagmiddag. Hij zorgde dat alles in de keuken goed verliep, dat de gasten brood en soep kregen en dat op het eind van de middag alles weer opgeruimd was zonder dat iemand an-ders daarbij hoefde te helpen.

Sinds een jaar is Ton Yuda ook 2 á 3 dagen per week als vrijwilliger actief bij Zorgcentrum De Vloed. Daar verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Proclaimer

Snel naar


* Adresgegevens

* Openingstijden

* Veranderingen in de zorg


*