Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de imkercursus

imkercursus
In onze regio wordt er van oudsher veel bijen gehouden. Zij worden onder andere ingezet bij de bestuiving van het fruit en bij de oogst van heidehoning. Bijen zijn nodig voor de instandhouding van de natuur.

Sterfte
Nu er de laatste jaren sprake is van sterfte onder bijen, wordt het belang van het houden van bijen terecht steeds meer benadrukt. Het is een zeer boeiende hobby. De imker raakt direct betrokken bij hoe het er aan toegaat in een bijenvolk. Daarnaast is de imker op een bijzondere manier betrokken bij de natuur.

Juist de laatste jaren is veel aandacht voor bijen. Dat komt vooral door de sterfte die er onder bijen plaats vindt. Er is grote behoefte aan meer imkers om de bijenstand in ons land op peil te houden.

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit acht tot tien theorielessen en acht praktijklessen. De theorielessen worden grotendeels in het voorjaar gehouden in Dorpshuis 't Trefpunt in Austerlitz. De praktijklessen vinden plaats gedurende het hele bijenseizoen op die momenten dat het nodig is om in de bijen te werken, vanaf de eerste voorjaarsinspectie in april tot en met het honing slingeren en het zogenaamde inwinteren in augustus/september.
De cursus staat onder toezicht van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), die ook de diploma's verzorgt. Gedurende de cursus ontvangt iedere deelnemer gratis het vakblad Bijenhouden. De kosten voor de totale cursus bedragen slechts EUR 125,-.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, reageer snel!

Voor meer informatie over de cursus kunt u bellen of mailen naar: Hanneke Claus, tel. (0343) 41 51 33,

e-mail: jclaus75@gmail.com

U kunt ook informatie vinden op:

www.bijenhouders.nl

http://sites.google.com/site/bijenverenigingdriebergendoorn/