Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.15 uur

Utrecht, 12-01-2010

Fietsverlichtingscontrole

ZEIST Op maandag 11 januari heeft de politie tussen 08.00 en 08.45 uur op de Arnhemse Bovenweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. Ter hoogte van de Prinses Margrietlaan werden diverse fietsers gecontroleerd. Veertien hadden de verlichting niet op orde en kregen een bekeuring.

Bedreiging

ZEIST Bij het politiebureau in Zeist zijn maandag twee verdachten aangehouden voor bedreiging. Eén van hen bleek verdachte van een woninginbraak te zijn, de ander de verdachte van bedreiging.

Twee agenten die in het bureau aan het werk waren hoorden dinsdagmorgen 12 januari omstreeks 00.25 uur dat er buiten hard getoeterd werd. Ze zagen dat twee autos voor het bureau aan kwamen rijden. Op dat moment gaf de meldkamer door dat twee autos achter elkaar zouden aanrijden waarbij de bestuurder van de voorste auto bedreigd zou worden door de bestuurder van de tweede auto. Er zou mogelijk een vuurwapen in het spel zijn. Beide autos stopten voor het bureau. De bestuurders stapten uit en renden allebei richting de ingang van het politiebureau. De agenten renden naar buiten en sommeerden beide personen om stil te blijven staan. Eén van de agenten heeft een vuurwapen getrokken en op de mannen gericht om ze tot stoppen te manen. Omdat niet duidelijk was wie wie bedreigd zou hebben, werden beide mannen aangehouden en ingerekend. In de auto van de 31-jarige man uit Zeist lag geen vuurwapen, maar een slagwapen. Dit wapen is in beslag genomen. De 26-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg deed aangifte van bedreiging. De 31-jarige man is in verzekering gesteld, de andere 26-jarige man is in vrijheid gesteld voor de bedreiging, maar meteen daarna weer aangehouden op verdenking van een woninginbraak in de woning van de 31-jarige man.