Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 12-01-2010

De sloot in

HARMELEN Een automobilist belandde op maandagochtend 11 januari in een sloot.

Rond 07.20 uur reed een 39-jarige automobilist uit Harmelen over de Appellaan. Tussen de Breudijk en de Speijcklaan raakte hij in de bocht in een slip, kwam in de berm terecht en kwam uiteindelijk in een sloot tot stilstand. De automobilist werd met pijn in zijn nek en rug per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Aanrijding bij benzinestation

WILNIS Een vrachtwagen botste op maandagochtend 11 januari tegen een pompeiland van een benzinestation.

Rond 07.55 uur reed een 39-jarige chauffeur uit Mijdrecht met zijn vrachtwagen het terrein van een benzinestation aan de Mijdrechtsedwarsweg op. Doordat er nog sneeuw op het terrein lag, gleed de vrachtwagen door en botste tegen een pompeiland, waarbij hij een pomp ramde. Die raakte zwaar beschadigd. Een medewerker van de pomp drukte direct de noodstop in. Hij meldde via 112 dat hij een hoop gesis hoorde en vermoedde dat er gas/brandstof lekte.

De hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. De politie zette de Mijdrechtsedwarsweg af en de brandweer stelde een onderzoek in. Daarbij bleek dat er geen sprake was van een lekkage, waarna de weg vrij kon worden gegeven. In verband met de schade werd het benzinestation voor de rest van die dag gesloten.

Niet alleen te hard

MAARSSEN Een automobilist bleek op maandag 11 januari niet alleen te hard te rijden, maar ook illegaal achter het stuur te zitten.

Rond 20.35 uur werd een automobilist op de Zuilensering bekeurd omdat hij (al gecorrigeerd) 124 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Hij gaf zijn naam op, maar bij controle daarvan bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau.

In het politiebureau gaf hij zijn juiste naam op, het ging om een 20-jarige Rotterdammer. Vervolgens bleek dat de Rotterdammer reed zonder dat hij een rijbewijs had: dat was onlangs ingevorderd vanwege een ernstige snelheidsovertreding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheidsovertreding van 24 km/u, het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs.

Auto raakt in een slip

MONTFOORT Een automobilist verloor op maandag 11 januari bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur.

Rond 08.40 uur reed een 18-jarige automobilist uit Oudewater over de Heeswijk. Hij haalde drie autos in, maar raakte door gladheid in een slip, gleed tegen een muurtje en een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen een schuur. Omdat hij klaagde over pijn in zijn nek, werd hij in de auto gestabiliseerd en knipte de brandweer het dak van de auto. Hij werd met een rugplank uit de auto gehaald en is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.